top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Plaja Fiordo di Furore, Coasta Amalfi

Actualizată în: 22 ian.

FIORDO DI FURORE - UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE PLAJE DE PE COASTA AMALFI


Coasta Amalfi este una dintre cele mai frumoase destinatii de calatorie dintre cele vizitate de mine. O vacanta in aceasta locatie este cel mai greu de organizat, in mod special din cauza pozitiei geografice. Fiind zona destul de muntoasa, drumurile sunt inguste, serpuite, aglomerate, iar parcarile aproape inexistente.


Cu toate acestea, deplasarea catre diferitele localitati este mai usor de facut cu o masina, decat cu transportul in comun (parere personala). Recomandarile mele cu privire la organizarea unui concediu pe Coasta Amalfi, le gasiti aici.


In acest articol am decis sa vorbesc despre una dintre plajele mele preferate: Fiordo di Furore.


plaja fiordo di furore italia vazuta de sus


una dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta amalfi Fiordo di furore Italy

Contrar numelui pe care il are acest loc, plaja nu se afla intr-un fiord, ci s-a format pe valea secata a unui rau, fiind situata intre doi pinteni de munte care au aspectul unui fiord. In trecut, era locul in care piratii se ascundeau dupa ce mergeau cu barca la furat.


CUM AJUNGI LA PLAJA FIORDO DI FURORE:

Pentru a ajunge la Fiodo di Furore, aveti ca si optiuni: autobuz (care are statie chiar la aceasta plaja), barca, taxi, scuter sau masina. Mai multe detalii despre inchirierea unei masini, gasiti in acest link.


Daca alegeti varianta cu masina, trebuie sa mentionez ca nu exista locuri de parcare in zona. Singura optiune legala de parcare am gasit-o in parcarea privata a unui restaurant din apropiere, aflat in directia Amalfi. Am platit 30 euro pentru toata ziua, avand posibilitatea sa recuperam suma platita daca alegeam sa mancam acolo.


O alta varianta de a ajunge aici este daca alegeti excursii organizate. Rezervari, aici.


DESPRE PLAJA FIORDO DI FURORE:


Ca si pozitionare pe coasta, se afla intre localitatile Positano si Amalfi, in dreptul localitatii Furore, de la care a preluat si numele.


plaja de la fiordo di furore italia coasta amalfi

Intrarea in apa este relativ lina, dar se adanceste destul de mult in apropierea podului. Se pot face si sarituri, majoritatea oamenilor alegand sa sara din zona scarilor. Nu recomand sa va aventurati sa sariti de pe pod deoarece este foarte inalt si cat am stat acolo, am avut ghinionul sa vad pe cineva accidentandu-se destul de grav dupa o astfel de saritura.


plaja de la Fiordo di furore de pe coasta amalfi din Italia

Exista posibilitatea sa inchiriati si sezlonguri. Preturile sunt ceva mai accesibile fata de Positano. Am platit 15 euro pentru doua sezlonguri, comparativ cu Positano 45 euro. Preturile se pot schimba in functie de perioada in care mergeti. De umbrela nu aveti neparat nevoie pentru ca este destul de umbra datorita peretilor de stanca si in functie de pozitia soarelui, pe timpul zilei aveti parte si de umbra si de soare.


Plaja, la fel ca si cele din Positano si Praiano, nu este cu nisip, ci cu pietricele.


Daca sunteti iubitori de snorkelling, o sa va dezamagesc, spunandu-va ca nu veti vedea absolut nimic prin apa. In schimb, am o veste buna daca sunteti iubitori de drumetii: aveti posibilitatea sa faceti trasee care merg de-a lungul coastei si care incep de la aceasta plaja. Traseul incepe de langa pod, si continua pe scari, urcand pe versant ( nu coborand pe plaja). Este un traseu tip circuit si are in jur de 6 km. Puteti fie sa il faceti pe cont propriu, fie sa alegeti ceva organizat.


In zona, poate fi vizitata si Pestera de Smarald, care este accesibila atat pe apa, cat si pe uscat. Este la o distanta de mers pe jos de Fiordo di Furore. Detalii aici.


CONCLUZII DESPRE PLAJA FIORDO DI FURORE


Nu sunt genul de persoana care sa iubeasca sa stea la plaja. Atunci cand merg in vacanta, prefer sa explorez cat mai mult si rareori planific o zi intrega de plaja si asta se intampla in special la plaje unde pot face snorkelling. Am ales sa petrecem o zi intreaga la Fiordo di Furore si nu am regretat absolut deloc.


A fost plaja care m-a incantat cel mai mult de pe Coasta Amalfi si a fost o zi de relaxare bine meritata dupa tot "alergatul" pe scarile coastei. Recomand sa ajungeti aici dimineata ca sa va puteti alege zona in care doriti sa stati, se aglomereaza destul de mult pe timpul zilei.




Citeste si despre alte locatii pe care le-am vizitat in aceasta vacanta: superba Insula Capri sau orasul ingropat de viu de la Pompei.


Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!

bottom of page