top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Mallorca - 20 de locuri de vizitat

Actualizată în: 25 feb.

Insula Mallorca este cea mai mare insulă dintre Insulele Baleare și este una dintre acele destinații de vacanță în care nu plănuiam să ajung prea curând. Vedeam această insulă ca pe una extrem de turistică, plină de hoteluri, în care nu te poți bucura de cultura și autenticitatea spaniolă. Pe alocuri, asa este, sunt stațiuni doar cu hoteluri, dar sunt și locuri care abia asteaptă să fie descoperite.



DETALII DESPRE PLANIFICAREA CALATORIEI


Cazarea noastră a fost în nordul insulei, rezervată prin Booking, la Hostal Blanca. Hotelul este situat destul de aproape de mare, dotat cu aer condiționat și frigider, aceste ultime două aspecte fiind și motivul pentru care am rezervat aici. Am lasat la sfarsitul articolului alte 3 optiuni de cazare.


Pentru a explora insula, am închiriat o mașina prin Ryanair, la Recordgo, direct din aeroport. În următorul link găsiți un ghid despre închirierea unei mașini (tips cum sa rezervi mașină cu card de debit și fără garanție).


Pentru a ajunge în Mallorca, există zboruri directe din România cu Ryanair.


Comparând cu restul Spaniei, prețurile sunt ceva mai ridicate în Mallorca, atât pentru cazări, cât și pentru închiriere de mașină sau mâncare.


În ceea ce privește parcările, acestea sunt în majoritate gratuite, singurele locuri în care nu au fost gratis au fost Palma de Mallorca, Port de Soller și Torrent de Pareis (din ce am vizitat).



CE SĂ VIZITEZI ÎN MALLORCA


1. Palma de Mallorca, capitala si totodată, cel mai mare oraș de pe insulă, cu straduțe foarte curate și clădiri îngrijite, absolut superbe.


Ce poți vizita în Palma de Mallorca:


1.1 Catedrala Sfanta Maria sau La Seu, este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Palma, fiind emblema orașului. Deși construită în secolul al XIV-lea, aceasta a fost modificată de către celebrul arhitect Antoni Gaudi, cel care a gândit și construcția catedralei din Barcelona.


Catedrala din palma de mallorca

1.2 O plimbare pe străzile centrului vechi, care este absolut superb. Majoritatea clădirilor din Palma au acest stil arhitectural, specific lui Gaudi și întâlnim mult Art Nouveau. O plimbare pe aceste strădute, cu siguranță că vă va încânta privirea. Cele mai frumoase clădiri și străzi sunt Can Forteza Rey, Placa Major, Passeig des Born, Caixa Forum.


1.3 Încercați cea mai bună înghețată de pe Insula Mallorca, o găsiți la Gelateria Giovanni L.

cele mai interesante locuri din palma de mallorca

Alte locații din Palma de Mallorca: Bellver Castle, Muzeul de Artă Contemporană El Balluart, Palatul Royal La Almudaina, Paseo Maritimo.



2. Drumul Sa Calobra, este un drum șerpuit, care străbate munții Tramontana și are ca destinație finală Sa Calobra și Torrent de Pareis. Peisajele sunt spectaculoase și recomand să ajungeți aici cât mai de dimineață posibil pentru a vă putea bucura de peisaj, fără să vă preocupați foarte mult de trafic și să puteți opri fără să incomodați, dacă veți dori să faceți acest lucru. Aici puteți admira și capre negre, sunt foarte multe și cu siguranță nu le veți rata.

drumul sa colobra din mallorca

3. Torrent de Pareis este o plajă cu pietriș, situată între pereți înalți de stâncă. În zonă sunt amenajate terase, unde puteți lua masa. Există dușuri și toalete, iar parcarea, spre deosebire de alte locuri de pe insulă, se plătește. Intrarea în apă nu este foarte lină și zona de acces către mare este foarte îngustă.

plaja sa colobra torrent de pareis din mallorca

4. Ecovinyassa este o fermă bio, deschisă publicului, unde puteți admira livezile de lămâi, portocali și alți pomi fructiferi. În prețul de intrare, de 12 euro, este inclusă și o mică gustare. Eu nu am ratat nici șansa de a face câteva fotografii în bucătăria de decor amenajată acolo.


ecovinyassa din mallorca, livada cu lamai cu portocali

5. Pollenca, este situat în partea nordică a insulei și este un orășel micuț și liniștit, cu clădiri din piatră, specifice Insulei Mallorca. O oră sau două petrecute aici, sunt mai mult decât suficiente pentru a vedea ce este mai important în acest loc. Relativ aproape de oraș, este și Port de Pollenca, care merită vizitat.

pollenca, unul dintre locurile care merita vizitate in mallorca

6. Soller;

În acest oraș nu am stat foarte mult, este destul de micuț și extrem de aglomerat. Mi-au plăcut catedrala din centru și tramvaiul, specific zonei respective, și cam atât. Este destul de micuț și dacă nu alegeți să vă relaxați la una dintre terasele din centru, o oră este mai mult decât suficientă pentru a-l explora.

soller, un oras de vizitat in mallorca spania

7. Port de Soller este un sătuc de pe coasta nord-vestică a Insulei Mallorca, care are ieșire către mare. Este foarte popular în rândul turiștilor, atât pentru frumusețea locului, cât și pentru tramvaiul specific zonei, care are punct de pornire orașul Soller.

port de soller din mallorca spania

8. Deia, sătucul de la poalele munților, este destul de micuț, dar foarte pitoresc, făcând parte din World Heritage Sites. Nici de aici nu lipsesc căsuțele din piatră, cu obloane verzi și leandri care cresc peste tot pe insulă.

 locuri de vizitat in mallorca, satucul deia

9. Valdemossa, din punctul meu de vedere, este cel mai frumos oraș de pe insulă, cel mai îngrijit și în care toate casele arată identic, construite din piatră și cu obloanele specifice de culoare verde. Dacă ajungeți pe Insula Mallorca, nu trebuie ratat, este unul dintre cele mai speciale locuri de pe insulă. Aici poți să te bucuri din plin de autenticitatea spaniolă, deși este plin de turiști.

valldemossa, unul dintre cele mai frumoase locuri din mallorca, sat autentic spaniol

10. Cala Varquez


Pentru a ajunge la Cala Varquez este o adevarată aventură. Pe langă faptul că drumul până acolo presupune trecerea prin proprietatea cuiva, fără niciun fel de indicator, nici pe plajă nu este amenajat absolut nimic. Am ales, totuși, să includ și acest loc în lista cu cele mai frumoase locuri de văzut în Mallorca, deoarece este superb, apa are o culoare ireal de frumoasă și poate fi ușor accesibil pe apă, fie cu barca, fie cu paddle sau caiac.

cala varquez palma de mallorca

11. Mirador es Colomer este un punct de belvedere din nordul insulei, fiind locul perfect pentru a vă bucura de apusul soarelui sau chiar răsărit. Drumul până acolo este, și el, foarte frumos, putând admira, de sus, Portul Pollenca.

priveliste catre mirador es colomer, un loc minunat de unde se poate admira apusul

12. Calo des Moro este cea mai cunoscută plaja de pe insulă, atât pentru peisaj, cât și pentru culoarea apei. Din păcate, zona în care vă puteți așeza să faceți plajă este destul de restransă, iar șansele să găsiți loc sunt foarte mici, deoarece este foarte aglomerat la orice oră, chiar și foarte devreme dimineața. De altfel, această plajă nu este amenajată, iar pentru a ajunge aici trebuie să mergeți pe o potecă destul de accidentată. Recomand să purtați încălțări de drumeție.

cea mai cunoscuta plaja din mallorca, calo des moro

13. Plaja El Arenal


Am ales această plajă pentru a ne bucura de un apus spectaculos. Se află în sudul insulei, destul de aproape de Palma de Mallorca. Stațiunea este foarte animată și plină de terase, hoteluri, baruri și cluburi de toate felurile😉. Deși unele zone nu par foarte sigure și voiam să plecăm de cum am ajuns, am ales totuși să îi dăm o șansă și să explorăm zona de plajă. Într-un final ne-a placut foarte mult.

plaja din palma de mallorca de unde se poate admira apusul

14. Cala Pi, este o plajă cu nisip fin, situată între pereți înalți de stâncaă. Pentru a ajunge pe plajă trebuie să coborâți 147 de trepte. Fotografia de mai jos este făcută înainte de a coborî către plajă, iar punctul de belvedere este situat în partea stângă.


Apa este limpede și are o nuanță verzuie. În zonă se găsesc restaurante și terase, chiar și supermarket. Recomand să ajungeși aici cât mai de dimineață pentru că locurile de parcare sunt limitate și poate fi destul de aglomerat, în mod special în weekend.

cala pi, mallorca, una dintre cele mai frumoase plaje

15. Cuevas del Drach este una dintre cele mai spectaculoase peșteri pe care le-am vizitat. Găzduiește unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume, în care se oglindesc superbele stalactite. La finalul vizitei, turiștii sunt invitați să ia loc în sala naturală a peșterii, pentru a admira un spectacol. Prețul biletului pentru vizitare este de 15 euro, dacă rezervați online. La ghișeu este mai scump.


Dacă ați ales să nu închiriați mașină, puteți achizitiona o excursie către aceste peșteri, cu plecare chiar de la hotelul în care sunteți cazați, bilete aici.

pestera cuevas del drach de pe indula mallorca, unele dintre cele mai frumoase pesteri

16. Cala Agulla, este o plajă cu nisip fin, dar și cu zone stâncoase, unde puteți face snorkeling. Peisajul și fauna subacvatice nu sunt foarte bogate, dar este unul dintre puținele locuri în care puteți vedea ceva în apă.

apus la cala agula pe insula mallorca

17. Cala Torta este o plajă cu nisip fin, situată într-un mic golf. Drumul de acces nu este asfaltat, dar o să fie mai ușor de condus după ce treceți de porțiunea plină de gropi, de unde se termină asfaltul. Intrarea în apă este lină și nu este foarte aglomerată din cauza drumului de access.

plaja cu nisip fin si apa turcoaz in mallorca

18. Camp de Mar, una dintre preferatele mele. Găsiți zone bune pentru snorkeling pe lângă stâncile din partea stangă a plajei, am avut norocul să văd o caracatiță imensă. Intrarea în apă este lină, iar nisipul este fin. În zonă sunt restaurante și supermarketuri.


19. Cala Mesquida, este o plajă mare, foarte întinsă, cu nisip fin. Am avut parte de valuri mari atunci când am fost și nu am putut intra în apă din această cauză. Din câte am înteles, valuri sunt mai tot timpul aici, dar nu atât de puternice încât să nu puteți intra în apă. Pe acestă plajă există atât zone de prosop, cât și zone amenajate cu sezlonguri și umbrele. Pe coastă, în apropierea plajei există o poteca pe care puteți face o scurtă drumeție.

apa cu valuri la cala mesquida din mallorca

20. Playa Santanyi este o plajă de tip golf, cu intrare lină în apă, dotată cu sezlonguri, umbrele, mini seifuri (pt bani sau telefon, nu ar încapea, de exemplu, un aparat foto mare DSLR). Aici au și centru de închiriat caiace și paddle.


Cea mai bună Sangria de pe insulă, am băut-o la una dintre terasele de pe plajă, o recomand pe cea cu vin alb.

cea mai buna sangria din mallorca

De asemenea, o croazieră în jurul insulei poate fi pusă pe "to do list". Noi am rezervat-o în zona nordică a insulei, având cazarea în acea zonă. Am petrecut aproximativ cinci ore pe mare, dintre care vreo două au fost pentru bălăcit. Pentu mai multe informații despre plimbări cu barca, cele mai bune zone și oferte, am scris un articol separat, aici.



ACTIVITĂȚI PE CARE LE PUTEȚI FACE PE INSULA MALLORCA:


- vizită la Pestera Hams;

- tur in nordul insulei cu catamaranul și masa inclusă, în Alcudia;

- intrare la spa cu băi arabe, cu masaj opțional;

- plimbare cu tramvaiul istoric în zona Traumontana;


OPȚIUNI DE CAZARE IN MALLORCA:


- El Llorenc Parc de la Mar - Adults Only (+16) - hotel de 5 stele cu piscină, spa, wi-fi;

- Hotel Can Cera - hotel de 5 stele in Palma de Mallorca. Are zona de Spa, fără piscină;

- Sos Ferres D'en Morey - hotel de 4 stele, cu camere spațioase și piscină;


CONCLUZII DESPRE CONCEDIUL ÎN MALLORCA


Insula Mallorca este locul care oferă puțin din fiecare, pentru oricine: varietate de plaje de orice fel ( cu nisip fin, stâncoase, cu intrare lină în apă, cu intrare abruptă în apa, etc), sătuce autentice, poteci de drumeții, drumuri cu priveliști spectaculoase, cluburi și locuri de petreceri. Apropo, cel mai bun loc de petrecere și viată de noapte din Mallorca, este Magaluf. Dacă doriți să explorați cât mai mult, recomand să aveți la dispozitie măcar 5 zile.


Singurul meu regret este că nu este o insulă unde se poate face snorkelling, marea fiind foarte săracă în vietăți marine, sau cel puțin nu am avut eu norocul să găsesc zone bune pentru această activitate.


Ce aș schimba în organizarea unui concediu pe această insulă: aș împărți cazarea în două. În prima parte a sejurului aș rezerva cazare în nord, iar în a doua parte, în sud. Mi s-a părut că am petrecut mult prea mult timp în mașina deplasându-ne de la o locatțe la alta.




Pentru mai multe destinații de vacanță și alte fotografii de pe această insulă, dar și din alte locații, urmăriți-mă pe Instagram și Facebook sau abonati-vă pentru a fi la curent cu ultimele postări.


Dacă aveți întrebări legate de această destinație, le puteți lăsa la secțiunea de comentarii și dacă v-a placut acest articol, puteți să îl distribuiți.


Citește și despre cele mai frumoase locuri din Tenerife, o altă insulă care aparține Spaniei și Ronda, unul dintre cele mai interesante locuri din Spania.


Mulțumesc pentru că ai citit, spor la cât mai multe și mai frumoase călătorii!





Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor inteprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!


bottom of page