top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Top 3 locuri de vizitat in Andaluzia, Spania

Actualizată în: 27 apr.

TOP 3 SATE CARE MERITA VIZITATE IN ANDALUZIA, SPANIA


Spania este una dintre tarile pe care le am tot timpul in vizor atunci cand vine vorba de vizitat locuri frumoase si plaje deosebite, iar Regiunea Andaluzia se afla in topul preferatelor mele din aceasta tara. Evident, regiunea este destul de vasta si poate fi dificil de ales ce locuri merita puse pe lista de vizitat si care s-ar incadra 100% in standardele personale, mai ales cand avem putin timp la dispozitie.


Andaluzia este una dintre acele destinatii de calatorie care ar satisface orice tip de turist. De la cel care prefera sa leneveasca la soare cu un cocktail in mana, pana la cel aventuros, caruia ii place sa cutreiere muntii cat e ziua de lunga. M-am gandit sa asez cap la cap locurile pe care le-am vizitat aici, sa aleg cele mai frumoase locuri si sa fac un top. Evident, este un top personal, dar pe care incerc sa il impartasesc cat mai obiectiv.


In Andaluzia am petrecut 8 zile, in care am vizitat locuri superbe si despre care gasiti articole separate ( pentru a le citi, click pe textul albastru/rosu): Malaga, Nerja, El Caminito del Rey, Ronda, Itinerar pentru 8 zile in Andaluzia, Mijas Pueblo, Marbella.


Cele 3 localitati despre care o sa va povestec in acest articol sunt sate micute, care desi sunt vizitate de mii de turisti zilnic, inca reusesc sa isi pastreze autenticitatea si sa nu devina foarte comerciale. Asadar, incepem cu cel mai mic dintre ele:



SETENIL DE LAS BODEGAS


Acest sat este celebru pentru casele construite in stanca si in mici grote. In zilele noastre, multe dintre aceste casute sunt folosite ca si magazine, sau restaurante, dar in trecut erau mici crame. De altfel, numele Bodegas se traduce ca vinarie. Acest loc era cunoscut pentru numeroasele podgorii care inconjurau localitatea, dar si pentru plantatiile de migdali.


Locul a devenit turistic inca din anii '70. Localnicii spun ca in mare parte a ramas neschimbat de atunci, doar pe alocuri aparand terase si restaurante, in locul vinariilor. Peisajul este unul foarte rar vazut in lume, Setenil fiind unul dintre cele mai instagramabile locuri din Andaluzia.


Zona in care se afla acest sat este foarte rurala si, pe alocuri, destul de saraca. Foarte multi dintre locuitorii tineri ai acestui loc au ales sa se mute catre zone mai dezvoltate, ramanand populatia in varsta, iar multe case sunt puse la vanzare. Daca veti urca catre capatul satului, indepartandu-va de strazile turistice, veti ramane uimiti sa vedeti aceste "bodegi" folosite pe post de grajduri pentru animale si cotete pentru pasari.


Pentru a explora acest loc, 2 ore sunt suficiente, iar cele mai importante obiective turistice si instagramabile locuri sunt:


- Calle Cuevas del Sol;

- Cueva Alta - este un magazin cu produse locale si suveniruri si il recomand daca doriti sa vedeti cum arata in interior o astfel de "bodega".

- Mirador del Carmen;

- Biserica "La Encarnacion";

- Mirador del Lizon;

- Calle Ventosilla Alta, cel mai inalt punct din Setenil.


setenil de las bodegas andaluzia spania

OLVERA


Olvera este unul dintre acele locuri despre care nu auzisem prea multe inainte de a incepe planificarea calatoriei mele in Andaluzia. Am gasit intamplator o fotografie cu acest loc pe Instagram, iar speranta ca locul nu arata bine doar in poze, m-a facut sa il pun in itinerar. La fel ca in cazul satului Setenil, nici acesta nu este foarte mare, iar aproximativ doua ore sunt suficiente pentru a-l explora. Este construit pe o colina, astfel ca strazile sunt mai mult, sau mai putin verticale, unele destul de dificil de urcat. Arhitectura este tipic andaluziana, cu case micute si modeste, vopsite cu alb.


In punctul cel mai inalt al localitatii se afla o fortareata, care poate fi vizitata. Biletele se cumpara de la magazinul de suveniruri aflat in partea stanga a pietei, iar in pretul acestora este inclusa si vizita la muzeu. Odata urcati la fortareata, va puteti bucura de o priveliste panoramica absolut superba asupra satului, a catedralei, dar si a campurilor si plantatiilor de maslini andaluziene.


Dupa vizita la fortareata, se poate vizita si interiorul catedralei, o cladire absolut imensa, mai ales daca o comparam cu marimea localitatii. Biletul de intrare costa 2 euro/persoana si include vizita doar in interior, fara urcare in turnuri.


Olvera este unul dintre acele locuri care nu au fost inca descoperite de turisti si este un loc in care va puteti bucura de linistea tipica a unui satuc.


olvera andaluzia spania

FRIGILIANA


Frigiliana este o localitate ceva mai mare si mai complexa, comparand cu precedentele prezentate in acest articol, despre care am povestit mai sus. Aici puteti sa va planificati de la cateva ore, pana la o zi intreaga, in functie de timpul disponibil.


Este situata in apropiere de Nerja si la o ora distanta de Malaga. Daca nu optati pentru inchirierea unei masini, puteti ajunge aici fie cu transport in comun, fie in cadrul unor excursii organizate din Malaga sau din Granada.


Frumusetea acestui loc a atras milioane de turisti de-a lungul timpului, care au ramas placut impresionati si au votat acest sat ca fiind cel mai frumos din Andalusia. Daca asa este, sau nu, ramane sa decida fiecare persoana in parte, dar recomand sa il puneti pe lista de vizitat daca intr-adevar credeti ca merita vazut, nu pentru ca se afla intr-un anumit top.


Am scris un articol separat, cu pareri, locuri de mancat, cazare si alte detalii logistice despre o vizita in Frigiliana.


frigiliana andaluzia spania

CONCLUZII


Toate 3 localitatile merita sa fie puse pe lista de vizitat. Setenil de las Bodegas si Olvera sunt ambele foarte micute si pot fi vazute amandoua intr-o singura zi, mai ales daca dispuneti de o masina, care sa usureze transferul intre cele doua. Frigilianei i se poate aloca o zi intreaga, sau daca sunteti mai rapizi chiar jumatate de zi.


Cu siguranta, in Andaluzia sunt extrem de multe localitati superbe si cu greu am ales sa povestesc doar despre 3 dintre ele. In concediul nostru am incercat sa bifam cat mai multe locuri superbe, care sa ne bucure privirea si daca doriti inspiratie, puteti citi articolele pe care vi le-am lasat la inceputul articolului, sau puteti arunca o privire pe canalul meu de Youtube, am filmat vloguri zilnice (in limba engleza).



Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc pentru ca ati citit!








Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor inteprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!







bottom of page