top of page

10 lucruri de facut si locuri de vizitat in Malaga, Spania

Actualizată în: 23 ian.


Malaga este orasul european pe care vrei sa il vizitezi atunci cand iti doresti sa experimentezi mixurile dintre istoric si contemporan, stat la plaja si explorat, drumetie si shopping. Daca mai punem la socoteala si faptul ca te poti bucura de privelisti absolut superbe, atat asupra orasului, cat si asupra marii si vreme buna aproape tot timpul anului, putem spune ca am descoperit un oras care bifeaza toate cerintele unui loc de concediu minunat.


Cu toate acestea, daca sunteti iubitori de explorat si nu doriti sa va bucurati de statul la plaja, este posibil sa poata fi vizitat chiar si intr-o singura zi, bifand cele mai frumoase locuri.


CUM AJUNGI IN MALAGA


Wizzair opereaza zboruri directe din Otopeni. De la aeroport exista cateva optiuni de transport pana in oras. In functie de ora la care aterizati si de preferinte, puteti alege dintre:

  • taxi; statia se afla in partea dreapta a iesirii din aeroport. In functie de ora, tariful variaza intre 16 si 30 euro pana in zona centrala;

  • autobuz; statia se afla tot in partea dreapta a iesirii din aeroport. Autobuzul circula la fiecare 20 minute intre orele 7-24;

  • tren, care are statia vis-a-vis de aeroport; Liniile C1 si C2 au statii in Malaga;

  • transfer privat catre Malaga, poate fi rezervat aici.


UNDE TE CAZEZI IN MALAGA:


Ca si alegere personala pentru cazare in Malaga, a fost un apartment in complexul Limehome, pe care il recomand indiferent de buget. Totul a fost la superlativ: curatenie, check in/out pe baza de parola, locatie ok.


Alte hoteluri:




10 LUCRURI DE FACUT SI LOCURI DE VIZITAT IN MALAGA


1. Castelul/ Fortareata Gibralfaro


Fortareata Gibralfaro este situata in varful muntelui cu acelas nume si este locul ideal pentru a va bucura de o priveliste panoramica asupra orasului.


Fiind in varf de munte/deal, urcarea pana acolo poate fi destul de solicitanta, mai ales vara, asa ca recomand sa aveti suficienta apa de baut si sa nu uitati sa va bucurati de priveliste.


priveliste de pe traseul catre castelul gibralfaro din Malaga

Castelul a fost contruit in anul 1340 pentru a intari apararea orasului. In zilele noastre mai exista doar zidurile a ceea ce, in trecut, insemna una dintre structurile de rezistenta in armata Malagai.


castelul gibralfaro din malaga

Biletul costa 3,5 euro sau 5,50 euro in combinatie cu cel pentru a vizita Alcazaba.


castelul gibralfaro din malaga

2. Alcazaba, situata in apropierea fortaretei Gibralfaro, este o fortificatie care pastreaza amintirea perioadei in care Malaga a fost sub dominatie musulmana.


Recomand vizitarea acestei locatii dupa ce ati vizitat Gibralfaro. Alcazaba este mult mai mare si mai complexa si cu siguranta, va veti pierde energia de a urca pana la Gibralfaro, daca alegeti sa o vizitati prima data.


alcazaba malaga spania

3. Catedrala Malaga, este una dintre cele mai impunatoare catedrale vizitate de mine. Fie ca alegeti sa admirati exteriorul, sau sa o vizitati si in interior, este una dintre locatiile care nu trebuie sa fie ratate in Malaga.


Biletul de intrare este ceva mai scump fata de celelalte obiective turistice din oras. Costa 8 euro vizita in interior si 12 euro cu urcare in turn.


catedrala din malaga

4. O plimbare in centrul istoric trebuie neaparat trecuta in lista de activitati din Malaga. Piata Constitutiei (Plaza de la Constitution) este locul in care se intalnesc cele mai importante strazi ale centrului vechi. Tot de aici incepe si una dintre strazile comerciale, cu magazine de haine si incaltaminte, locul ideal, daca va place sa faceti shopping.


piata constitutiei din malaga

5. Plaja Malagueta este cea mai apropiata plaja de oras si este frecventata atat de catre turisti, cat si de catre localnici. Fie ca alegeti sa stati la plaja, fie ca va plimbati pe faleza, este locul ideal pentru a va relaxa.


Plaja este destul de intinsa si nu este foarte aglomerata. Nisipul este cam uratel, de culoare gri, iar cand am fost eu, la inceput de septembrie, apa a fost foarte rece. In zona sunt restaurante unde puteti lua masa.


plaja malagueta din malaga spania

plaja malagueta din malaga

6. Portul orasului (Puerto de Malaga) este unul dintre cele mai vechi porturi de la Mediterana si este locul de ancorare, atat a veselor de croaziera, cat si a vaselor de marfuri.


Recomand vizitarea zonei turistice a portului, care continua de la plaja Malagueta, pana la faleza de promenada Muelle Uno. O plimbare in aceasta zona este minunata. Locatia este foarte animata in timpul serii, atat de catre oameni iesiti sa se bucure de o plimbare, cat si de muzica de la terasele care se intind de-a lungul falezei.


portul din malaga si faleza muelle uno

7. Relaxare la baile arabe cu masaj inclus.


Malaga a pastrat mai multe traditii din perioada in care se afla sub cucerire musulmana. Una dintre acestea o reprezinta baile arabe. Sesiunea dureaza o ora si jumatate. Bilete si alte detalii, gasisti aici.



8. Muzeul Picasso, care gazduieste aproximativ 285 de lucrari ale pictorului Pablo Picasso. Malaga este reprezentativa pentru artist, fiind locul in care acesta s-a nascut.


Muzeul este deschis zilnic, iar bilete gasiti aici.


tablou de la muzeul picasso


9. Plimbare cu catamaranul pe Mediterana, la apus este inca un mod de a va bucura de vacanta si totodata, inca un mod de a va bucura de oras. Privelistea asupra orasului si asupra muntilor care-l inconjoara sunt minunate, iar in lumina de apus creeaza o atmosfera unica. Rezervari aici.


plimbare cu catamaranul in malaga spania

10. Spectacol de Flamenco


Cum te poti bucura mai bine de autenticitatea spaniola? Eu as zice ca savurand un tapas (sau mai multe) si o Sangria, in timp ce te bucuri de un spectacol de muzica traditionala spaniola.


Flamenco este muzica populara a spaniolilor, cu care se mandresc tare mult si de care ne putem bucura in orice oras al Spaniei, peste tot organizandu-se spectacole de acest fel. Bilete gasiti aici.



EXCURSII DE O ZI DIN MALAGA


Daca doriti sa mai vizitati si alte locatii din Andaluzia, o puteti face atat pe cont propriu (cu transport in comun sau masina inchiriata), cat si prin tururi organizate, pe care le recomand daca nu doriti sa va bateti capul cu organizarea. Mai jos, las cateva linkuri cu excursiile pe care le puteti face din Malaga:


- Ronda si Setenil, doua localitati superbe, pentru care gasiti bilete aici.



- Drumetie pe traseul Caminito del Rey, bilete aici.

- Gibraltar, bilete aici.



CONCLUZII DESPRE MALAGA:


Cumva, acest oras m-a dus cu gandul la o Barcelona ceva mai micuta, mai privinciala si mai prietenoasa cu bugetul, intrarile la obiectivele turistice fiind mult mai ieftine si raportul calitate-pret pentru cazare mult mai convenabil. Asadar, Malaga este recomandarea mea, daca doriti o escapada de un weekend sau chiar un concediu mai lung, care sa se incadreze unui buget de calatorie mic-mediu. Sunt o multime de activitati pe care le puteti avea, care se muleaza pe orice tip de calator.


Am filmat si un vlog in limba engleza din Malaga, il puteti viziona pe canalul meu de Youtube.



Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari si pe Instagram.



Multumesc ca ai citit!








Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!

bottom of page