top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Nerja, Spania - ghid de calatorie

Actualizată în: 24 ian.

Nerja a fost una dintre locatiile pe care nu am vrut sa le ratam in vacanta noastra din Andaluzia. Am petrecut 3 zile in aceasta statiune, mai mult decat suficient pentru niste persoane care nu sunt amatoare de stat la plaja. Am avut timp sa exploram statiunea in lung si-n lat si in acelasi timp sa ne relaxam dupa 6 zile pline, in care am vizitat foarte multe locuri. Gasiti un articol separat cu itinerarul nostru in Andaluzia, unde am povestit despre toate locurile vazute.


Statiunea de pe Costa del Sol atrage turisti din toate colturile Europei, care vin sa se bucure de peisajele spectaculoase, de vremea buna care se pastreaza aproape tot timpul anului, viata de noapte, restaurante cu mancare delicioasa, dar si de unele dintre cele mai frumoase plaje ale Spaniei.



CUM AJUNGI IN NERJA:


Nerja se afla la 60 km de Malaga, unde este si cel mai apropiat aeroport. Pe aeroportul din Malaga sunt operate zboruri frecvente din si spre marile orase din Romania.


De la aeroport sunt autobuze care ajung in Malaga, de unde aveti legaturi catre majoritatea statiunilor de pe Costa del Sol, inclusiv Nerja. Daca doriti sa nu va stresati cu ranspotul in comun, puteti opta pentru inchirierea unei masini chiar din aeroport, sau puteti opta pentru transfer privat, pe care il puteti rezerva aici.



UNDE TE CAZEZI IN NERJA:


- Vila Carmen, accepta animale de companie, dispune de parcare gratuita si piscina exterioara;

- MB Boutique Hotel, are camere spatioase, parcare, terasa si internet gratuit;

- Apartamento la Morena, cazare de tip apartament, cu bucatarie, masina de spalat, internet si terasa;

- Hostal Casa Mercedes, cazare cu piscina, internet si bar;

- Apartamentos la Botica de Nerja, cazare de tip apartament, cu piscina, balcon, internet si bucatarie proprie;

- Vila Manhattan, cazare de tip casa, care se inchiriaza integral si are o capacitate de 6 persoane. Dispune de piscina, terasa si parcare gratuita;



OBIECTIVE TURISTICE, PLAJE SI ACTIVITATI IN NERJA:


O plimbare prin centrul istoric este recomandarea mea numarul 1, atunci cand vorbim despre principalele activitati pe care le puteti avea in Nerja. Stradutele inguste si pietruite, cu case modeste, construite in stilul specific andaluzian, functioneaza ca un magnet pentru turistii dornici fie de explorat sau shopping, fie aflati in cautarea unor localuri in care sa savureze cateva Tapas sau sa se bucure de ceva de baut. Aceste stradute, care in timpul zilei sunt ceva mai linistite, odata cu lasarea serii devin absolut neincapatoare pentru multimea de turisti. Cele mai interesante strazi si cladiri sunt: Sevillano, Calle San Jose, Calle Pintada, Tajillo.


sevillano una dintre cele mai frumoase cladiri din nerja spania

Plaza Cantarero este una dintre pietele mele preferate din Nerja si probabil nu este foarte greu de ghicit de ce. Este o piata foarte micuta, iar terasa care este amplasata chiar in mijlocul ei o face sa para si mai mica. Peisajul urban, cu fantana arteziana este conturat foarte interesant de catre copacii inalti si florile urcatoare.


plaza cantarero din nerja spania

Balcon de Europa este unul dintre cele mai cunoscute puncte de belvedere din Nerja si din Andaluzia. Desi unul dintre cele mai populare locatii din statiune, putini stiu ca Balcon de Europa a fost o fortareata in trecut, care era folosita pentru a detecta posibile nave inamice. In zilele noastre, din acest loc se pot admira cele mai frumoase privelisti din Nerja.


Biserica El Salvador, situata chiar langa Balcon de Europa, este una dintre bisericile cel mai des alese de catre tineri pentru a se casatori. Construita in 1697 in stil baroc neoclasic, poarta hramul a 3 arhangheli, dintre care si Mihail, care este reprezentativ pentru Nerja.


Pestera Nerja este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Andaluzia. Aceasta pestera adaposteste una dintre cele mai mari stalactite din lume. Tot aici s-au descoperit peste 500 de picturi foarte vechi, care dateaza de la sfarsitul paleolitic. Pestera se afla ceva mai departe de oras, iar daca nu ati optat pentru inchirierea unei masini, aveti trenuletul turistic care merge catre pestera si are ca puncte de plecare Verna Azul Park, Plaza de Espana si Plaza de Maro. O alta optiune de a ajunge la pestera este cu autobuzul de la statia Avenida de Pescia.


pestera din nerja spania

Cascada Maro este o cascada care poate fi vazuta doar de pe apa. Pentru a ajunge la aceasta cascada puteti inchiria paddle sau caiac de la plaja Burriana. Centrele de inchiriere tind sa le inchirieze foarte repede, fiind recomandat sa faceti rezervare in prealabil, pentru a mai gasi ceva disponibil. De asemenea, pentru a vedea cascada, recomand lunile aprilie-iunie sau orice alta luna dupa ploaie. Cand am fost noi, la inceputul lunii septembrie, cascada era deja secata din cauza lipsei precipitatiilor.


Playa El Salon, este plaja care poate fi vazuta de la Balcon de Europa, in partea dreapta. In fiecare an, pe 14 august, aveti ocazia sa va distrati la Fiesta Blanca, o petrecere pe plaja cu dress code tinuta alba.


Playa Calahonda, este plaja emblema a Nerjei, situata chiar langa Balcon de Europa, in partea stanga. In mare parte este plaja neconcesionata, cu locuri pentru prosop, dar sunt si zone cu sezlonguri si umbrele. Apa este curata si cristalina, iar nisipul este cu pietricele.


plaja din nerja andaluzia spania

Playa El Chorrillo este o plaja ceva mai intinsa decat Calahonda, atat cu zone pentru prosop, cat si zone cu sezonguri si umbrele.


Playa Burriana, cea mai intinsa plaja din Nerja, cu nisip fin si intrare lina in apa. Zona este animata de terase si restaurante, magazine cu diverse articole pentru plaja, dar si diverse centre pentru inchiriere caiac sau paddle. Exista zone cu sezlonguri si umbrele, cu paturi cu baldachin, dar si zone neamenajate, pentru prosop.



ALTE LOCATII DE VIZITAT IN APROPIERE DE NERJA:


- Rio Chillar este o drumetie turistica cu poteca chiar pe albia raului. Daca decideti sa faceti acest traseu, evitati sa purtati papuci, deoarece riscati sa va raniti. Alegeti, in schimb, incaltaminte cu talpa aderenta pe care nu va deranjeaza sa o udati.

- Frigiliana este satul care a fost votat ca fiind cel mai frumos din Andaluzia. Este situat in zona de munte si ofera privelisti spectaculoase asupra Costei del Sol. Se afla la doar 15 minute de Nerja, iar pentru o experienta completa, recomand un tur ghidat. Bilete aici.

- Aqua Tropic Almunecar este un parc acvatic in Andalusia, in apropiere de Granada. Sunt convinsa ca cei mici ar fi incantati de o astfel de locatie.

- Snorkelling la Plaja La Herradura. Herradura a fost una dintre cele mai recomandate locatii pentru snorkeling. Din pacate, apa a fost extrem de rece si nu am putut sa ma bucur foarte mult de activitatea mea preferata, dar am putut vedea cateva specii de pesti si o stea de mare;

- Podul Aguilla, este un viaduct spectaculos construit pe trei nivele;



CONCLUZII DESPRE NERJA


Nerja este o locatie care m-a surprins in mod placut si pe care, trebuie sa recunosc, am pus-o pe lista de vizitat, doar datorita Cascadei de Maro, pe care nu am reusit sa o vedem intr-un final. Cu toate ca este o locatie cu plaje superbe, toata zona Andaluziei este fascinanta si daca ajungeti in aceasta zona, merita sa vizitati si alte locatii, astfel ca 3 zile petrecute aici sunt mai mult decat suficiente.


Citeste si despre alte locatii din Andaluzia: Marbella, Ronda, Frigiliana, 3 sate din Andaluzia, Malaga si Mijas Pueblo.


Am filmat si un vlog in Nerja, in limba engleza, il gasiti pe canalul meu de Youtube.


Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!

bottom of page