top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Tur cu barca in jurul Insulei Mallorca

Actualizată în: 1 mai


OPTIUNI DE PLIMBARI CU BARCA IN FUNCTIE DE ZONA INSULEI, OPTIUNI DE INCHIRIERE BARCA PRIVATA SI O RECENZIE DIN EXPERIENTA PERSONALA CU BARCA IN MALLORCA


Mallorca este una dintre cele mai populare insule ale Spaniei si cu siguranta, una dintre cele mai frumoase. Eu am fost cucerita pe deplin de frumusetea peisajelor si de calele cu apa turcoaz, locatia aflandu-se in topul locurilor superbe in care am ajuns pana acum.


Mallorca face parte din Arhipelagul Balear si este cea mai mare insula din punct de vedere al intinderii din Spania, avand in total 3640 km patrati si o circumferinta de 312 km. O singura plimbare cu barca in jurul insulei nu ar fi suficienta pentru a-i da ocol intr-o singura zi si sa puteti sa va bucurati de experienta in acelasi timp. Agentiile care va promit croaziera in jurul insulei, ofera de fapt, o plimbare pe langa insula intr-o anumita zona, in functie de locul de plecare.


tur si plimbare cu barca in mallorca spania



OPTIUNI DE TURURI CU BARCA IN JURUL INSULEI MALLORCA


Exista nenumarate oferte si optiuni pentru o plimbare cu barca in jurul Insulei Mallorca si de cele mai multe ori este dificil de ales cea mai potrivita varianta. Recomand sa va informati si sa rezervati in prealabil plimbarea dorita, in zona pe care v-ar placea sa o vedeti, locurile in care doriti sa opriti sau sa inotati. La fata locului multitudinea de optiuni poate fi cu atat mai coplesitoare, mai ales atunci cand ne dorim sa ne bucuram de locatie, nu sa pierdem din timpul alocat concediului pentru a gasi cea mai buna optiune.


Am pus cap la cap ofertele pe care le-am gasit online, cu link catre fiecare in parte, trebuie doar sa dati click pe textul scris cu albastru/rosu pentru a vedea mai multe informatii si pentru a rezerva. Asadar, daca sunteti in cautarea unei excursii cu barca in Mallorca, las mai jos gasiti lista, cu plecari in functie de zonele insulei:


SUDUL INSULEI MALLORCA



Cele mai frumoase plaje:


- Cala Pi;

- Cala Vella;

- Cala Fort;

- Platja Caló de ses Lleonardes;

- Sa Pesquera Plana;

- Cala Mosques;

- Playa S' Arenal - ideala pentru a va bucura de apus;

- Playa de Palma;

- Platja de Can Pastilla;

- Playa Ciudad Jardín;

- Cala Major;

- Cala Major;

- Cala Illetes;

- Portals Nous Beach;

- Platja de s'Oratori;

- Palmanova Beach;

- Platja de Magaluf;

- Cala Vinyes Beach;

- Playa del mago;


Excursii cu barca cu plecare din sudul Insulei Mallorca:


- din Palma de Mallorca, croaziera cu catamaranul de 5 ore, cu opriri pentru inot si pranz cu bautura incluse in pretul biletului. Exista varianta excursiei de la ora 10:00, sau de la 15:30. Se ofera echipament de snorkeling contra cost (personal recomand sa veniti cu propriul echipament). Plecarea are loc din fața Auditorium din Palma. Rezervari si detalii.


- croaziera cu catamaranul cu plecare din zona plajei El Arenal, cu opriri pentru snorkeling si inot in Golful Palma. Plimbarea dureaza aproximativ doua ore, cu tot cu opriri pentru snorkeling. Rezervari si detalii.


- croaziera cu catamaranul cu plecare din zona plajei El Arenal, cu opriri pentru inot si snorkeling in Golful Palma. Se ofera mancare si bautura in pretul biletului. Rezervari si detalii.


- excursie cu barca pentru a vedea delfinii, cu plecare din zona Playa Tora. Excursia dureaza 3 ore si se fac opriri pentru inot. Detalii si rezervari.



ESTUL INSULEI MALLORCA


Cele mai frumoase plaje:



- Cala Màrmols;

- Caló del Moro;

- Cala Llombards;

- Cala Egos;

- Cala Mitjana;

- Cala Marçal Beach;

- Cala Magraner;

- Cala Varques - o plaja absolut superba, dar accesibila doar de pe apa, sau dupa o drumetie lunga;

- Cala Millor;



Excursii cu barca cu plecare din estul Insulei Mallorca:


- excursie cu barca cu podea de sticla, care dureaza 3 ore si se fac opriri scurte in zonele plajelor si pesterilor: Peștera Piraților, Cala Mendía, Cala Romántica, Peștera din Cala Falcó, Cala Varques, Punta de n'Amer. Detalii si rezervari.


- excursie cu barca cu plecare din zona Cala Figuera, catre Playa Santanyi si Es Pontas. Excuria dureaza 2,5 ore, iar in pretul biletului este inclusa si o bautura. Detalii si rezervari.


- croaziera cu catamaran cu podea de sticla, cu optiuni de plecare din mai multe locatii, in functie de alegere atunci cand rezervati. In functie de locatia de plecare, croaziera se poate face catre partea nordica sau catre partea sudica. Detalii si rezervari.


- croaziera cu catamaranul cu plecare din Cala Millor, care poate dura intre 1,5 si 4 ore, in functie de optiunea aleasa. Barca este cu podea transparenta si se poate alege un tur din 7 optiuni de itinerar. Detalii si rezervari.



VESTUL INSULEI MALLORCA



Cele mai frumoase plaje:


- Torre de Cala en Basset;

- Cala Estellencs;

- Cala Banyalbufar;

- Canonge Beach Port;

- Cala de Deià;

- Es Canyaret;

- Playa Cala Tuent;

- Sa Calobra;


Excursii cu barca cu plecare din vestul Insulei Mallorca:


- croaziera cu plecare din Port de Soller, catre Sa Colobra. In zona Sa Colobra aveti timp liber la dispozitie pentru a explora zona, a face plaja, a va plimba sau chiar a face drumetii. Personal plaja Torrent de Pareis, cunoscuta si sub numele de Sa Colobra este preferata mea si consider ca o croaziera cu barca aici este modul ideal de a va bucura de ea. Detalii si rezervari.


- tur cu barca rapida cu plecare din port de Soller catre Cala Tuent si Sa Colobra. Se fac opriri in locatii inedite, precum pesteri, cascade si lacuri izolate. Detalii si rezervari.



NORDUL INSULEI MALLORCA



Cele mai frumoase plaje:


- Cala Mesquida;

- Cala Torta - o plaja greut accesibila;

- Cala Mitjana o sa Duaia;

- Sa Font Salada;



Excursii cu barca cu plecare din nordul Insulei Mallorca:


- croaziera cu catamaranul cu plecare din Portul Alcudia. Se fac opriri pentru inot la plajele Es Coll Baix si Cala del Gossalba. In pretul plimbarii sunt incluse o masa, doua bauturi. De asemena se ofera caiace si paddle pentru a explora zonele in care stationeaza. Rezervari si detalii.


- plimbare cu barca cu fund de sticla, cu plecare din portul din Alcudia. Plimbarea dureaza doua ore. Detalii si rezervari.


- croaziera cu catamaranul in zona Fermentor si Alcudia. Se fac opriri pentru inot si snorkeling Cap Pina, Cala Murta, Es Calo. Detalii si rezervari.


- plimbare cu barca cu plecare din Port de Pollenca catre Pestera Albastra, o pestera accesibila doar de pe mare. In pretul biletului sunt incluse bautura si echipament de snorkeling. Detalii si rezervari.



FIRME DE INCHIRIERE BĂRCI ȘI IAHTURI IN MALLORCA


Daca sunteti un grup mai mare de persoane, cautati o locatie interesanta de a face o petrecere, sau pur si simplu sunteti in cautarea unei altfel de vacante, atunci Mallorca este locul perfect. Atat pe aceasta insula, cat si in tot Arhipelagul Balear exista numeroase oferte de a inchiria o barca, de la simple barcute, la yachturi luxoase, cu un intreg echipaj.


Mai jos, las o lista cu cateva motoare de cautare (cu link, dati click pe textul albastru/rosu) unde puteti gasi cele mai potrivite optiuni:




EXPERIENTA PERSONALA INTR-O CROAZIERA IN PARTEA NORD VESTICA A INSULEI MALLORCA


Mallorca este una dintre acele locuri pe care trebuie sa le vezi si dintr-o alta perspectiva, asadar nu puteam rata o plimbare cu barca, mai ales ca multe dintre plaje sunt foarte dificil accesibile de pe uscat. Avand cazarea in nordul insulei, ni s-a parut mai usor sa rezervam plimbarea cu barca cu plecare tot din nord, din portul Alcudia.


Alegerea noastra a fost o plimbare cu catamaranul, cu opriri pentru inot si snorkeling. Plimbarea a durat aproximativ 5 ore, iar la bord am avut mancarea si bautura (bautura doar din timpul mesei) incluse in pretul biletului. Mancarea a fost decenta si a constat in paste cu pulpa de pui.


Cei care au organizat acest tur in jurul insulei ne-au pus la dispozitie un numar limitat de paddle si caiace pentru a explora micile pesteri atunci cand catamaranul era stationat. Din pacate, nu toata lumea a reusit sa se bucure de aceasta experienta, deoarece nu erau suficiente pentru toate persoanele aflate la bord.


tur cu barca in jurul Insulei Mallorca, Spania

Am avut noroc ca apa nu a fost agitata absolut deloc si in acest fel nu am simtit nici raul de mare si am putut face snorkeling. Din pacate, marea care inconjoara Insula Mallorca este destul de saraca in vietati marine, asa ca nu va puneti prea mari asteptari cu privire la snorkeling.


Ma asteptam ca fiind o plimbare de 5 ore sa vedem foarte multe plaje si locuri, insa nu a fost cazul. Am vazut o singura plaja si s-au facut multe opriri pentru inot. Chiar si asa, a fost o experienta placuta, iar echipajul de pe barca a facut ca atmosfera ca de petrecere, cu muzica si voie buna. Nu este, asadar o experienta pentru cei care cauta linsitea, ci mai degraba pentru cei care cauta sa se deconcteze de cotidian prin distractie si interactiune cu alti oameni ( au fost 20-30 turisti la bordul catamaranului).



CONCLUZII DESPRE PLIMBAREA CU BARCA IN MALLORCA


O plimbare sau o mini-croaziera in jurul insulei este una dintre activitatile pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti in Mallorca. Daca as da timpul inapoi, as alege o croaziera in partea estica a insulei, sau in zona Torrent de Pareis - Sa Colobra. Dupa parearea mea, acolo sunt cele mai inaccesibile plaje de pe uscat, dar usor accesibile pe apa si totodata unele dintre cele mai frumoase. Pentru partea estica, recomandarea mea este Cala Varquez si plajele care o inconjoara. Apa este de un turcoaz ireal, iar accesul pe uscat catre ea se poate face doar daca parcurgeti o drumetie destul de lunguta.


Cititi si despre o alta zona a Spaniei, foarte interesanta, Andaluzia. De asemenea, puteti citi si despre alte destinatii de calatorie: Dublin, Plaja Durdle Door, Scotia sau Portofino.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!

bottom of page