top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Faro, Portugalia, ghid de calatorie

Actualizată în: 23 ian.


Cautand o locatie de vacanta pentru mijlocul lui noiembrie, cu vreme buna pentru explorat si stat cat mai mult pe afara, mi-a iesit in cale Faro.


Zborurile au fost printre cele mai ieftine si mare mi-a fost surpriza si la celelalte lucruri care tin de organizarea unei calatorii: cazare, mancare si inchiriere de masina, sa fie la fel de accesibile la pret. Daca mai pun la socoteala ca nu erau nici turisti si ca am avut aproape toata regiunea Algarve "doar pentru noi" si ca am avut parte de 20 grade zilnic, consider ca am facut cea mai buna alegere.


In acest articol o sa va povestesc doar despre orasul Faro, fiind si localitatea in care am fost cazati si in care am petrecut cel mai mult timp. Despre experienta completa, cu ce am facut in Algarve si cum am organizat totul, gasiti aici.



CUM AJUNGI IN FARO:


Momentan, nu sunt operate zboruri directe din Romania, catre aeroportul din Faro. Wizzair si Tarom au zboaruri catre Potugalia, la Lisabona, aflata la doua ore si jumatate distanta de mers cu masina. Pentru optiunea zborului cu escala, cautati cea mai buna varianta, fie pe Skyscanner, fie pe Google Flights.


Din aeroportul Faro, pana in oras, sunt autobuze care circula in mod regulat. Exista si optiunea taxiului sau a transportului privat, preturile fiind asemanatoare. Pentru transfer privat rezervati aici.


UNDE TE CAZEZI IN FARO


Noi am ales sa ne cazam la Ibis Hotel, a fost printre cele mai ieftine optiuni la vremea respectiva. Hotelul nu este chiar in oras, il recomand doar daca aveti masina inchiriata, altfel o sa fie dificil de ajuns in centru sau la plaja.


Alte optiuni de cazare:


- Hotel de 5 stele: 3HB Faro.

- Hoteluri de 4 stele: Hotel Faro & Beach Club, Roots Hotel.

- Hoteluri de 3 stele sau mai putin: Best Western Hotel Dom Bernardo, Hotel Sol Algarve by Kavia.


Pentru cei care au optat pentru inchirierea unei masini, se pot bucura de un hotel ceva mai departe de centru, dar cu mult mai multe facilitati la un pret mult mai bun:


- Hoteluri de 3 stele sau mai putin: Pure Formosa Concept Hotel, Loule Jardim Hotel.



LOCURI DE VIZITAT IN FARO:


Praia do Faro este singura plaja a orasului, lunga de 5 km, ceea ce inseamna ca este suficient de incapatoare, astfel incat sa ai distanta intre prosoape, chiar si vara, cand este cel mai aglomerat.


plaja din faro portugalia

Intrarea in apa este lina, fara pietre, cu nisip fin. Apa oceanului este ceva mai rece decat cea a Mediteranei, chiar si vara, asadar luati in considerare acest aspect, mai ales daca planuiti o vacanta pentru balaceala.


Dispune de o parcare gratuita si dusuri, iar in zona sunt baruri si restaurante. In timpul verii, o parte din plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele. In 2022, pretul in luna iulie era de 15 euro pentru doua sezlonguri si o umbrela.

parcare la plaja din faro portugalia

Ludo Trail


Drumetia pe traseul Ludo Trail, in cautarea pasarilor Flamingo a fost, cu siguranta, activitatea care mi-a placut cel mai mult din concediul meu in Algarve.


Trebuie sa recunosc ca nu stiam de existenta acestui traseu, l-am descoperind cautand pasarile Flamingo. Nu este un traseu cu diferente de nivel, este usor de facut si il recomand iubitorilor de wildlife.


traseu in faro portugalia

Intrarea pe traseu se afla intre Faro si podul de pe Ria Formosa. Nu se plateste bilet de intrare, iar pasarile Flamingo pot fi vazute in perioada noiembrie-martie.


pasari flamingo in faro portugalia

Daca nu doriti sa faceti drumetie, dar doriti sa vedeti pasarile, puteti rezerva un tur cu barca, bilete aici.


Igreja do Carmo


Daca as face un top al celor mai ciudate biserici pe care eu le-am vizitat, cu siguranta Igreja do Carmo nu ar lipsi. Exteriorul este construit in stil baroc si nu deconspira ceea ce se afla in interior.


In partea principala a bisericii, atat in zona altarului, cat si pe detaliile arhitecturale ale peretilor, se pot admira lucrari poleite cu aur. In perioada construirii acestei cladiri, Portugalia aducea foarte mult aur de la coloniile din America Latina, o mica parte fiind pastrata chiar in aceasta biserica.


interior poleit cu aur la biserca do carmo din faro portugalia

Trecand de opulenta primei sali, urmeaza o zona a bisercii ceva mai modesta, dar la fel de spectaculoasa, de data aceasta materialul vedeta fiind lemnul, foarte minutios lucrat.


Ultima parte, care trebuie sa recunosc, nu mi-a placut, este o capela care are lipite oase umane pe perete. Am mai vizitat o astfel de biserica in Milano, aceea mi-a placut, insa aceasta nu m-a convins. Scopul acestui tip de "decoratiune" a peretelui este de a accentua efemeritatea vietii.


capela decorata cu oase umane in faro portugalia

Arco da Vila si centrul istoric


Cladirea Arco da Vila reprezinta intrarea in centrul istoric al orasului. Aceasta arcada exista inca din epoca medievala, dar cutremurul din 1755 a avariat-o serios, in locul ei fiind construita cladirea care poate fi admirata si vizitata in zilele noastre.


cladire din centrul istoric al orasului faro din portugalia

Trecand de arcada, in centrul istoric pot fi admirate atat cladiri ceva mai noi, construite in aceeasi perioada cu Arco da Vila, dupa 1812, cat si cladiri mai vechi, precum Catedrala Faro.


catedrala din faro

Portul orasului, poate fi o optiune pentru o promenada scurta. In zona sunt mici tarabe, de unde puteti cumpara suveniruri si obiecte traditionale, lucrate manual.


portul din faro portugalia

Daca nu doriti sa inchiriati o masina, dar doriti sa explorati si alte zone din regiunea Algarve, exista varianta excursiilor de o zi:


- excursie la cea mai faimoasa plaja din Portugalia, Benagil, rezervari aici.

- excursie cu catamaranul catre 4 insule de pe Ria formosa, rezervari aici.

- excursie cu barca, in cautarea delfinilor, rezervari aici.



CONCLUZII DESPRE FARO:


Atat Faro, cat si toata zona Algarve m-au surprins in mod placut si ma bucur ca am luat decizia sa calatoresc acolo in noiembrie. Statul la plaja nu este pentru mine, asa ca nu m-a deranjat faptul ca nu a fost vreme de intrat in apa.


Preturile au fost decente si mi s-au parut printre cele mai mici din Europa. Desi nu imi place sa dau detalii cu privire la preturi, deoarece suntem diferiti si avem asteptari diferite de la o vacanta, ca sa va faceti o idee, am cheltuit doua persoane, 800 euro ( 4 nopti de cazare, masina inchiriata cu asigurare full cover, mancat in oras, zboruri si altele). Evident, a contat foarte mult perioada in care am mers, cu siguranta, vara preturile explodeaza.


Citeste si despre alte locatii din Europa, mai cunoscute, sa mai putin cunoscute: 3 locatii de vizitat in Andaluzia, Genova, Veliko Tarnovo, Oslo, sau Dublin.



Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!

bottom of page