top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Genova - una dintre comorile ascunse ale Italiei

Actualizată în: 17 mar.

Genova este unul dintre orasele italiene despre care nu aveam prea multe informatii si in care nici nu ma gandeam ca o sa ajung prea curand. Stiam doar ca nu are nimic in comun cu Geneva, doar numele asemenator si eram tot timpul atenta sa nu le incurc atunci cand le rostesc numele.


Avea sa ma intereseze sa aflu mai multe informatii in momentul in care am primit cadou de ziua mea o excursie in acest oras. Trebuie sa recunosc faptul ca nu aveam prea multe asteptari de la aceasta locatie, mai ales ca ceea ce merita sa fie vizitat se poate organiza intr-o singura zi. Am fost foarte surprinsa de frumusetea arhitecturii locului, de curatenie si privelistile absolut superbe. Genova este, cu siguranta, unul dintre cele mai frumoase orase vizitate de catre mine si consider ca ar merita ceva mai multa popularitate decat Milano, care este asaltat de turisti si care, din punctul meu de vedere, nu este nici pe jumatate la fel de frumos.


Am avut la dispozitie trei zile pentru a explora acest oras. Am ales sa ii alocam doua zile, iar o alta zi sa o petrecem la Portofino, unde se poate ajunge foarte usor cu transportul in comun. Daca as da timpul inapoi, as aloca o singura zi, iar in restul timpului as alege excursii de o zi catre localitati din apropiere. Din Genova se poate ajunge la localitatile din Cinque Terre, Portofino, sau chiar Pisa.



CUM AJUNGI IN GENOVA


Momentan, singurele zboruri directe din Romania, mai exact Bucuresti (aeroportul Otopeni) sunt operate de catre Ryanair. Daca aveti rabdare sa cautati, aveti sansa sa gasiti niste preturi foarte bune la biletele de avion.


Odata ajunsi pe aeroportul din Genova, pentru a ajunge in oras este autobuz care merge pana la gara. Statia de dus se afla chiar in fata aeroportului, iar statia de intoarcere este in fata garii. Biletul costa 6 euro/persoana.


Daca nu doriti sa va complicati cu transportul in comun, sau aterizati noaptea, exista varianta sa rezervati un transfer privat. Rezervari aici.


UNDE TE CAZEZI IN GENOVA


Mai jos, las cateva optiuni de cazare in Genova, care au note bunicele pe Booking:


Bigo Guest House - cazare in camera dubla, cu mobilier clasic-vintage italian. Dispune de parcare, aer conditionat si internet inclus in pretul rezervarii;


B&B Fossatello affittacamere - unitate de cazare aflata in apropiere de centru, care dispune atat de camere duble, cat si triple;


Hotel Astoria, situat in centrul orasului, cu camere modern mobilate. Dispune de sala de fitness si room service. Parcarea si internetul sunt incluse in pretul rezervarii. La aceasta locatie sunt acceptate animale de companie;


Genoa Suite Art, - unitate de cazare de tip apartament cu parcare si internet inclus in pretul rezervarii, situat in apropierea portului.


B&B DORMIRE DAI GRIMALDI- unitate de cazare situata in apropiere de centru, cu camere duble, parcare si internet;



UNDE SA MANANCI IN GENOVA


Genova este unul dintre acele orase in care restaurantele parca se ascund, mai ales cele care servesc mancare buna. Recomand sa va documentati inainte de a ajunge in acest oras si sa cautati restaurantele care servesc mancarea pe care o doriti.


Desi de obicei ma feresc sa dau nume de restaurante, principalul motiv fiind ca sunt mai ciudatica atunci cand e vorba de mancare, dar fac o expectie si mentionez unele dintre cele mai recomandate restaurante de catre localnici: Mangiabuono, Vico Vegetti si Trattoria Archivolto Mongiardino.



LOCURI DE VIZITAT IN GENOVA


Piazza Ferarri, este una dintre cele mai cunoscute piete ale orasului. Este considerata centrul orasului, iar in mijlocul cladirilor impresionante care o inconjoara este o fantana arteziana simpla, dar de efect. Numele pietei provine de la politicianul si bancherul italian Rafaelle de Ferrari. A fost contruita incepand cu anul 1899 si a fost finalizata 84 ani mai tarziu, in anul 1983.


Genova, Italia - obiective turistice

Strada Giuseppe Garibaldi este una dintre cele mai cunoscute strazi din centrul istoric al Genovei. Este cunoascuta pentru casele superbe, care in timpul Renasterii reprezentau palatele aristrocratilor. Aici puteti admira detaliile arhitecturale deosebite ale cladirilor: Palazzo Cambiaso Pallavicini, Palazzo Spinola Gambaro, Palazzo Lercari-Parodi, Palazzo Carrega-Cataldi, Palazzo Angelo Giovanni Spinola si multe altele. Toate palatele de pe acesta strada sunt de-a dreptul impresionante si daca ar fi sa recomand un singur loc de vazut din acest oras, ar fi aceasta strada, care arata ca o expozitie impresionanta de cladiri.


Catedrala San Lorenzo, dedicata Sfantului Lavrentie (Saint Lawrence), care a murit in locul in care se afla catedrala. A fost construita in perioada medievala, dar cu timpul i s-au adaugat si modificat anumite structuri si i s-au adaugat unele elemente. In acesta catedrala sunt pastrate si moastele Sfantului Ioan Botezatorul.


Plaja Boccadesse, situata in partea de est a orasului, as spune putin in afara Genovei, este una dintre plajele care te duc cu gandul la Cinque Terre. Casutele colorate, asezate pe un deal micut de la malul marii, sunt cu siguranta punctul de atractie al locului.


genova, Italia - locuri de vizitat

Porta Soprana a fost una dintre intrarile in Genova in perioada medievala. In secolul al XII-lea s-au construit ziduri de protectie pentru a proteja orasul, pe atunci Republica Genova, de dorintele expansioniste ale lui Frederick Barbarossa. In zilele noastre, in apropierea acestei porti pot fi admirate ruinele unei biserici, asa-numita Chiostro di Sant' Andrea. In imediata apropiere se afla si casa in care s-a nascut Cristofor Columb.

genova, Italia - obiective turistice

Spianata di Casteletto este unul dintre locurile in care puteti admira Genova de la inaltime. De aici se poate vedea o parte din oras, dar si portul. In acest loc a fost construita fortareata Casteletto, care a existat pana in 1849. Pentru a urca mai usor pana la acest punct de belvedere, puteti folosi unul dintre lifturile gratuite din Piazza Portello.

genova, Italia - obiective turistice

Castello d'Albertis, care in trecut era resedinta unui capitan de vas, a fost donat orasului dupa moartea proprietarului. In zilele noastre este sediu pentru Muzeul Culturilor Lumii. In acest muzeu puteti admira mobilier de colectie si obiecte adunate de catre capitan si sotia acestuia in timpul vietii.


Vascello Neptune este o ambarcatiune care imita foarte bine barca spaniola Galleon din secolul al XVII-lea. A fost construita pentru a fi folosita ca locatie de filmare pentru filmul "Pirates" din anul 1985. Este amplasata in port, in apropierea acvariului si poate fi admirata atat din exterior, cat si din interior. Pretul biletului pentru a o vizita este de 6 euro/persoana.


Acvariul, care este cel mai mare din Italia, cu 71 de acvarii si peste 600 de specii de pesti. In general este destul de aglomerat, iar la intrare si la ghiseul de bilete tinde sa se formeze cozi destul de mari. Recomand sa achizitionati biletele online. Puteti rezerva aici.


Chiesa del Gesu, o bisericuta superba, aflata in apropiere de Piazza de Ferarri. Am descoperit-o intamplator si am fost impresionata de interiorul acesteia.

genova, Italia - obiective turistice

Palazzo Reale este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase cladiri din Italia. Construit in secolul al XVII-lea, a avut de-a lungul timpului mai multi proprietari, in prezent fiind administrat de catre stat. Se poate vizita in interior si recomand sa il treceti pe lista, deoarece este cu adevarat spectaculos.


Galata Museo del Mare, este un muzeu maritim, considerat cel mai mare muzeu de acest tip, de la Mediterana. Aici se poate vizita si submarinul Nazario Sauro.


Daca doriti sa faceti un tur al orasului si sa vedeti majoritatea strazilor principale, cu cele mai frumoase cladiri, puteti opta pentru un tur cu autobuzul decapotabil. Bilete aici.


Pentru a vizita obiectivele turistice si pentru a nu achita un bilet separat pentru fiecare loc vizitat, exista optiunea achizitionarii unui bilet colectiv, cu acces la mai multe locatii si transport in comun. Puteti alege varianta de 24, 48 sau 72 ore. Rezervari aici.



EXCURSII DE O ZI DIN GENOVA


- Excursie de o zi la Portofino. Sunt convinsa ca numele acestui oras nu va este strain. Este considerat unul dintre cele mai luxoase locuri ale Italiei si daca doriti sa il vizitati fara sa va afecteze foarte tare bugetul, puteti opta pentru o excursie din Genova, fara sa fie nevoie sa rezervati cazare in Portofino. Se poate ajunge atat cu transport in comun ( tren si apoi autobuz), cat si daca rezervati o excursie cu barca. Pe aceasta din urma o recomand, atat datorita faptului ca nu trebuie sa va stresati cu transportul in comun, cat si mai ales, pentru faptul ca puteti admira intreaga coasta de pe mare. Rezervari aici.


- Excursie de o zi cu barca catre Camogli, San Fruttuoso si Portofino, rezervari aici;


- Excursie cu barca pentru a admira delfinii, rezervari aici;



CONCLUZII DESPRE GENOVA


Genova a fost pentru mine o surpriza placuta. Probabil ca de cele mai multe ori asa trebuie sa fie. Sa te lasi surprins de frumusetea unui loc si sa nu iti faci prea mari asteptari inainte de a ajunge sa il vizitezi. Italia se afla in topul tarilor preferate atunci cand e vorba de calatorit, iar Genova nu putea sa fie mai prejos, fiind chiar mai ingrijita si mai curata fata de alte locuri vizitate de mine in aceasta tara. Evident, ca in fiecare oras mare, exista si zone mai putin frumoase, dar trebuie intotdeauna sa luam ce este mai frumos.


Pentru mai multe destinatii de calatorie, fotografii si vloguri, ma puteti urmari pe Instagram si va puteti abona la canalul meu de Youtube.



Citeste si despre alte locatii de vizitat in Europa sau Romania: Pompei, Plaja Fiordo di Furore, drumetie in Tenerife, Plaja Durdle Door, Anglia, sau Frankurt.



Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va puteti abona la newsletter, este necesara doar adresa de e-mail.


Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Multumesc ca ati citit!







Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor inteprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website.

bottom of page