top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

O zi in Frankfurt, Manhattanul Europei

Actualizată în: 22 ian.


Atunci cand auzi numele de Frankfurt, prima descriere care iti vine in minte este cea a unui oras cu o importanta economica majora, locul in care iti pui afacerile in miscare si tot odata, locul cu unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, aici ajungand oameni din toata lumea, in mare parte cu treburi de natura economica.


Asadar, avand aceste considerente in minte, nu putem sa nu ne intrebam daca Frankfurt merita sa fie luat in considerare si din punct de vedere turistic. In opinia mea, daca aveti ocazia sa ajungeti in Frankfurt, nu ezitati sa ii alocati o jumatate de zi, sau chiar o zi intreaga pentru a-l vizita, nu as recomanda mai mult.


Orasul a fost distrus, in mare parte, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Multe dintre cladirile distruse s-au reconstuit dupa forma originala a cladirilor vechi, in zona centrala a orasului. Orasul este numit Mainhattanul Europei datorita numarului impresionant de cladiri inalte cu geamuri, asa-numitele zgarie-nori, in acest oras existand cea mai inalta cladire din Europa. O puteti vedea in imaginea de mai jos.


Frankfurt germania, cladiri inalte zgarie nori, cea mai inalta cladire din europa

CUM AJUNGI DE LA AEROPORT IN ORAS:


Daca ajungeti in Frankfurt cu avionul, din aeroport pana in oras, cea mai simpla si cea mai putin costisitoare metoda de transport este cu trenul. Trenurile S8 si S9 merg pana la gara centrala din Frankfurt (Frankfurt's Hauptbahnhof) . Biletul poate fi achizitionat de la masinile de bilete.


O alta optiune, la fel de simpla, dar mai costisitoare, de a ajunge in oras este rezervand tranfer privat, las link catre o companie care organizeaza atat transferuri pentru 1-3 persoane, cat si pentru mai multe persoane (masina tip microbuz).



UNDE TE CAZEZI IN FRANKFURT:


Cele mai bune recomandari pentru:



- Hoteluri de 4 stele: Capri by Fraser si hotel Beethoven;


- Hoteluri de 3 stele si mai putin: Hampton by Hilton, Moxy Frankfurt City Center;



CE VIZITEZI IN FRANKFURT:


- Romerberg


Cea mai cunoscuta si cea mai vizitata locatie de catre turisti este piata istorica, cunoscuta si sub numele de Romerberg. Aici se afla cele mai fotogenice cladiri din oras, reconstruite dupa modelul original distrus in al doilea razboi mondial.


piata istorica a orasului frankfurt, unoscuta si sub numele de Romerberg

In centrul pietei poate fi admirata o fantana arteziana incantatoare care reprezinta justitia/ dreptatea. Sabia reprezinta aplicarea consecventa a legii.


Tot in aceasta piata se afla si primaria. Cladirea in care se afla este din epoca medievala si gazduieste primaria de mai bine de 600 de ani. Nici aceasta cladire nu a scapat de atacurile cu bombe din al doilea razboi mondial, fiind in mare parte distrusa, dar reconstruita ulterior.


Primaria orasului Frankfurt

Pentru o experienta completa, cu ghid, puteti alege tururi ghidate in limba engleza, gasiti bilete aici.


Tot in aceasta zona, la cativa pasi distanta de piata, pot fi admirate alte cladiri ca de turta dulce (asa cum imi place mie sa le numesc):



cladiri in centrul vechi al orasului frankfurt


- Casa memoriala Goethe


Locatia reprezinta locul in care s-a nascut si a crescut scriitorul german Goethe. Casa, ca majoritatea cladirilor din Frankfurt, a fost reconstruita dupa al doilea razboi mondial.


Biletele pot fi achizitionate doar de la ghiseu si costa 10 euro/ persoana. Daca doriti un tur personalizat al orasului, cu bilete la acest muzeu incluse, gasiti aici.


casa memoriala Goethe din Frankfurt Germania

- Eiserner Steg


Cunoscut si sub numele de Podul Iubirii (Love Bridge), se afla in apropierea pietei istorice si traverseaza raul Main. Desi, personal, nu am simtit Frankfurt ca pe un oras romantic, mii persoane m-au "constrazis", inchizand lacatul iubirii pe acest pod si aruncand cheia in rau.


lacate pe podul eiserner steg din frankfurt

- Catedrala din Frankfurt


Numita si Catedrala Sfantului Bartolomeu, a fost una dintre putinele cladiri care au ramas in picioare dupa diferite evenimente nefericite, precum un incediu sau al doilea razboi mondial. Intrarea costa 2 euro/persoana.


catedrala din Frankfurt


Alte activitati pe care le puteti avea in Frankfurt:


  • Excursie de o zi pe Valea Rinului, cu plecare din Frankfurt, link aici.

  • Excursie cu barca panoramica pe raul Main, link aici.

  • Plimbare prin oras cu autobuzul decapotabil, link aici.




SUVENIRURI DIN FRANKFURT:


In oras exista cateva magazinuri cu suveniruri, dar doua dintre ele mi-au atras atentia in mod deosebit. Primul pe care l-am intalnit, este in imediata apropiere a primariei, se numeste Topferei Bauer si a fost imposibil sa pot sa nu imi achizitionez una dintre miniaturile pe care le avea la vanzare. Al doilea magazin pe care l-am vazut si de la care nu am cumparat nimic, a fost cu ceasuri facute manual, cu lemn din Padurea Neagra. Aici merita sa intrati, chiar daca, doar pentru a admira celebrele ceasuri nemtesti cu cuc. Magazinul se numeste Handwerkskunst am Romer.



CONCLUZII DESPRE FRANKFURT:


Frankfurt este "capitala" economica a Germaniei, dar care incearca sa pastreze putin din ceea ce inseamna traditionalul nemtesc. Asa cum am spus la inceputul articolului, o zi este mai mult decat suficienta pentru a descoperi acest oras din punct de vedere turistic. Zona centrului istoric este absolut superba si chiar daca nu este formata din cladirile originale, este la fel de spectaculoasa si este de neratat.


Am filmat si un vlog (in limba engleza) in Frankfurt, il veti gasi pe canalul meu de Youtube.


Citeste si despre un alt oras din Germania, orasul Koln. De asemenea, te poti inspira pentru viitoarele calatorii din articolele scrise despre: Insula Zakynthos, Insula Mallorca, Algarve, Portugalia, Barcelona sau Andaluzia.




Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!

bottom of page