Tenerife este una dintre cele mai ofertante destinatii cu privire la activitatile turistice: plaje superbe, peisaje vulcanice spectaculoase, snorkelling, parcuri acvatice, locatii de surf si lista poate continua la nesfarsit.
Daca ar fi sa aleg o singura activitate turistica pentru care sa recomand insula Tenerife, ar fi cea de drumetie. Peisajele vulcanice spectaculoase, cu o flora pe care rar o intalnesti in alte zone ale Europei, fac din Tenerife locul perfect pentru a te bucura de natura.
In acest articol am sa va povestesc despre o drumetie pe care eu am parcurs-o si care mi-a placut foarte mult si o recomand, fiind destul de usor de parcurs. Despre cum mi-am organizat vacanta in Tenerife si locatiile pe care le-am vizitat, am scris intr-un articol separat, aici.
CUM AJUNGI LA INTRAREA PE TRASEUL CATRE BARRANCO DEL INFIERNO:
Intrarea pe traseu se afla la 2 km de localitatea Adeje. Se ajunge foarte usor daca setati pe Google Maps, Barranco del Infierno si in functie de mijlocul de transport folosit, o sa va ghideze intocmai, existand si varianta de transport in comun. Daca veniti cu masina, este bine de stiut faptul ca nu este nicio parcare amenajata, noi am parcat pe strada.
Daca sunteti cazati in localitate sau in apropierea localitatii Adeje si alegeti sa mergeti pe jos pana la intrarea pe traseu, trebuie sa mentionez faptul ca strazile sunt extrem de abrupte si aveti mult de urcat, nu as recomanda aceasta varianta.
REGULI DE VIZITARE:
Pentru a parcurge traseul, va trebui sa achitati un bilet de 11 euro/persoana. In acest pret, va este pusa la dispozitie si casca de protectie. Biletele pot fi achizitionate de la ghiseu in limita locurilor diponibile sau online, de pe site-ul oficial, rezervandu-va ziua si ora exacte.
Traseul dureaza aproximativ 3 ore dus-intors, fiind aproximativ 6 km, destul de usor de parcurs, cu mici diferente de nivel. Pe toata lungimea traseului veti intalni angajati ai parcului care monitorizeaza fiecare persoana. Fiind arie protejata, nu aveti voie sa parasiti poteca, iar numarul de vizitatori este limitat la 300/zi. Programul de vizitare incepe de la 8:30, ultima intrare fiind la 11:30 si este recomandat sa faceti rezervare in prealabil.
Desi vreme urata este foarte rar in Tenerife, este de preferat sa verificati prognoza meteo inainte de a planifica o vizita aici, deoarece daca este vant puternic sau ploaie, traseul poate deveni periculos si este inchis publicului.
DETALII TRASEU CATRE BARRANCO DEL INFIERNO:
Asa cum spuneam mai sus, angajatii parcului iau toate masurile pentru a proteja turistii, oferindu-le casti de protectie si monitorizand-i pe toata durata drumetiei. Mie, personal, nu mi s-a parut un traseu dificil sau periculos, mai ales daca il comparam cu trasee din muntii Bucegi sau Fagaras. Am vazut ca poate fi parcurs fara probleme chiar si de catre copii.
Prima parte a traseului este pe o poteca foarte putin acoperita de vegetatie, putand astfel, sa admiram peisajele spectaculoase catre ocean. Din loc in loc, se pot admira cactusi imensi, crescuti in roca vulcanica.
Odata trecand de prima parte a traseului, urmeaza o portiune mult mai saraca in vegetatie, de data asta fara priveliste catre ocean, ci catre "marea" de roca vulcanica. Pe aceasta portiune exista si cateva diferente de nivel, cu urcari si coborari. Nu este nimic periculos, doar putin solicitant, in mod special daca este cald afara, doarece poteca se afla in soare, fara prea multe locuri umbrite.
Ultima parte a traseului continua pintre stanci, la picioarele muntelui. Fiind o zona umbrita si cu suficiente surse de apa, aceasta zona este foarte bogata in vegetatie. Aici puteti admira arbori dragon, iasomnie salbatica, arbore de mastic si multe alte plante, crescute fara interventia omului.
Punctul final al traseului il reprezinta cascada Barranco del Infierno, care este de fapt doar un fir de apa care se cade pe stancile inalte.
Descoperirile arheologice au demonstrat ca o parte a populatiei Guanches a trait aici. Multi ani mai tarziu, populatia de origine spaniola care s-a stabilit in aceasta zona, a redirectionat apa din canion, catre satele din apropierea marii, folosind-o in mod special pentru agricultura. In zilele noastre, acest canion este o arie protejata. Este interzis sa intrati in apa deoarece acest lucru poate influenta negativ vegetatia si fauna zonei.
Pe langa peisajele spectaculoase, fauna si flora acestei zone sunt deosebite. Din pacate, nu am avut norocul sa vad niciuna dintre pasarile pradatoare care traiesc aici, dar am putut admira varietatea de cactusi si alte plante.
Citeste si despre traseul prin El Caminito del Rey, in Spania, sau trasee din Romania precum: Creasta Pietrei Craiului, Cheile Bicajelului, Varful Moldoveanu sau Culmea Pricopanului.
Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.
Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.
Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.
Multumesc ca ati citit!
Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.
Acest articol contine linkuri de afiliere!
Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!
Kommentare