top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Top locuri de vizitat la Lacul Como, Italia

TOP LOCURI PE CARE TREBUIE SA LE VIZITEZI LA LACUL COMO


Cum Italia nu ar fi Italia fara peisaje care sa te lase fără cuvinte, tot cu acelasi gand spun ca o vizita la Milano nu ar fi completa fara macar o zi petrecuta la Lacul Como.


Lacul Como este una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din Italia, pentru care avem nevoie de minim o saptamana pentru a ne bucura de tot ceea ce ofera. Din pacate, multi dintre noi nu dispun de atat de mult timp, de cele mai multe ori avem la dispozitie doar o zi. Asa am ales si eu sa vizitez acest loc. Sa ii aloc cate o zi din cele doua excursii pe care le-am avut in Milano. Astfel am reusit sa vad mai multe locuri, in anotimpuri diferite.


Mai jos o sa va prezint cele mai frumoase locuri pe care le puteti vizita la Lacul Como si sper sa reusesc sa va inspir cu privire la crearea itinerarului perfect.


Inainte de a trece la locurile care merita vizitate, tin sa mentionez ca cel mai usor se ajunge la Lacul Como din Milano, si in unele zone, chiar din Bergamo.

Catre aeroportul din Bergamo sunt operate zboruri frecvente din si catre Romania si de obicei preturile sunt chiar mici pentru biletele de avion. O sa detaliez aspectele logistice pentru fiecare locatie in parte.


Sa trecem, asadar, la subiectul acestui articol:


*la sfarsitul articolului gasiti si o idee de itinerar;


TOP CELE MAI FRUMOASE LOCURI DE VIZITAT LA LACUL COMO



VARENNA


Varenna este un satuc pescaresc de la Lacul Como, dar care are o eleganta aparte, care se dezice de aspectul clasic al satelor pescaresti.


Pe langa o plimbare relaxanta pe strazile inguste ale localitatii, care este de neratat, in Varenna mai sunt si alte obiective turistice si activitati, suficient de multe incat sa va ocupe o zi intreaga. De altfel, pentru o simpla plimbare pe stradute sunt suficiente doar cateva ore.


In Varenna se ajunge cu tren direct din gara centrala din Milano, iar calatoria dureaza putin peste o ora. Trebuie avut in vedere ca trenurile pe aceasta ruta pot avea intarzieri. De asemenea, exista varianta inchirierii de masina, sau a unei excursii organizate, cu plecare din Milano.



LOCURI DE VIZITAT SI ACTIVITATI IN VARENNA:


  • Villa Monastero, detalii aici;

  • Castello di Vezio;

  • Chiesa San Giorgio;

  • Promenade du Patriarche;

  • Biserca Sf Joh the Baptist;

  • Puteti opta pentru un tur organizat catre Villa Balbianello, una dintre cele mai frumase locatii de la Lacul Como, detalii aici;

  • Trekking ghidat prin padure, cu picnic inclus, detalii aici;

  • Clasa de gatit paste si tiramisu, detalii aici;



UNDE TE CAZEZI IN VARENNA:


- New Apartment Lake View 11 - unitate de cazare de tip apartament, cu bucatarie, terasa, parcare si priveliste catre lac;

- New Attic Lake View 5 - unitate de cazare de tip apartament, cu bucatarie, terasa, parcare si priveliste catre lac. Apartamentul este situat la mansada;

- Casa Sofie e Charlotte - unitate de cazare de tip apartament, care poate acomoda intre doua si patru persoane. Parcarea si internetul sunt incluse in pretul rezervarii;


Top locuri de vizitat la Lacul Como, Italia


BELLAGIO



Bellagio, cunoscut si sub numele de Perla Lacului Como si este ceva mai bine intretinut fata de alte satuce din zona. Este o locatie cu aer luxos, unde se speculeaza ca unele celebritati de la Hollywood ar avea proprietati. La fel ca si in cazul Varennei, daca alegeti doar o simpla plimbare pe stradute, doua-trei ore, sau chiar mai putin, sunt suficiente.


Este o localitate micuta, cu cateva stradute inguste, cu cladiri ingrijite si multe magazine locale. O plimbare prin centrul vechi si pe faleza lacului vor bifa vizita acestui loc. Daca vreti sa petreceti mai mult timp in Bellagio, mai jos las cateva activitati si locuri pe care le puteti adauga itinerarului.


Inainte, insa, tin sa mentionez ca in Bellagio se ajunge cu feribot din Varenna sau din Como, cu masina inchiriata, sau in cadrul unei excursii organizate din Milano.


Desi este considerata o locatie scumpa, preturile la mancare de la restaurante nu difera mult fata de cele din Milano, asa ca nu va feriti in a manca in acest loc, daca situatia o cere. Noi am mancat la Ristoro Forma e Gusto Pizzeria-Ristorante, mancarea a fost buna, iar preturile decente.


Top locuri de vizitat la Lacul Como, Italia - UNDE SA MANANCI IN BELLAGIO


LOCURI DE VIZITAT SI ACTIVITATI IN BELLAGIO:


  • Vila Menzi;

  • Vila Sebelloni;

  • Cea mai frumoasa priveliste din Belagio - la capatul strazii Salita Serbelloni;

  • Basilica San Giacomo;

  • Punta Spartivento

  • Plimbare cu barca la apus, detalii aici;

  • Drumetie usoara, ghidata, detalii aici;

  • Plimbare cu caiacul pe Lacul Como, detalii aici;

  • Stand up paddle pe lac, detalii aici.



UNITATI DE CAZARE IN BELLAGIO:


- Casta House - unitate de cazare de tip apartament, cu doua camere, care poate acomoda pana la patru persoane. Parcarea si internetul sunt incluse in pretul rezervarii;

- Casa Carolina - unitate de cazare de tip apartament, cu un dormitor si o canapea extensibila. Poate acomoda pana la patru persoane. Locatia dispune de o mica gradina, parcare si internet incluse in pretul rezervarii;

- Casa San Giacomo - unitate de cazare de tip studio, cu un dormitor si o canapea extensibila. Parcarea si internetul sunt incluse in pretul rezervarii si sunt acceptate animalele de companie.



Top locuri de vizitat la Lacul Como, Italia - BELLAGIO

COMO


Como este cea mai turistica si aglomerata localitate de la Lacul Como. Este, practic, oraselul care face legatura cu restul zonelor turistice de la Lacul Como si totodata locatia in care multi turisti isi aleg cazarea. Aici este aglomerat indiferent de sezon, sau anotimp, iar daca vreti sa va bucurati de liniste, fara prea multi turisti in jur, recomand sa ajungeti cat mai devreme dimineața.


In Como se poate ajunge din Milano cu trenul, cu masina inchiriata sau in cadrul unei excursii organizate.


UNITATI DE CAZARE IN COMO:


- Megaride Guest House - unitate de cazare cu camere duble, triple sau de familie. Locatia dispune de parcare si internet, care sunt incluse in pretul rezervarii;

- La Corte Fiorita Como - unitate de cazare cu camere duble sau triple, situata in apropiere de gara;

- AcquaTerraFuoco - City apartments - unitate de cazare de tip apartament, cu o camera sau doua. Dispune de bucatarie privata.



LOCURI DE VIZITAT SI ACTIVITATI IN COMO


  • Catedrala Santa Maria;

  • Centrul vechi;

  • Porta Torre;

  • Templul si gradinile Volta;

  • Vila Olmo;

  • Muzeul Matasii;

  • Muzeul Volta;


Top locuri de vizitat la Lacul Como, Italia - COMO


BRUNATE


Daca ar exista locul perfect pentru a va bucura de privelistea de sus asupra Lacului Como, atunci acela ar fi Brunate, numit si balconul Alpilor. Este o localitate cu locuinte de vacanta, unde puteti admira vilele cu arhitectura Art Nouveau ale milanezilor instariti.


Se ajunge foarte usor cu funicularul din Como. Biletul costa €6/persoana dus-intors, iar cozile pot fi destul de lungute, asa ca inarmati-va cu rabdare si planificati mai mult timp pentru aceasta activitate.


Odata ajunsi in Brunate, pe langa privelistea spectaculoasa asupra lacului, se mai poate vizita catedrala si Farul Volta. Pentru vizita acestei mici localitati aveti nevoie de aproximativ o doua- trei ore.



Top locuri de vizitat la Lacul Como, Italia - BRUNATE


NESSO


Nesso este unul dintre satucele cu strazi verticale, situate pe malul Lacului Como, unde privelistile superbe asupra lacului isi fac aparitia din cand in cand printre case. Privelistea pentru care a devenit consacrat, cea a cascadei Orrido di Nesso, care si-a facut loc printre casele localnicilor, poate fi observata de jos, de la nivelul lacului. Este un pod la care se ajunge coborand foarte multe trepre. De asemenea, acea priveliste nu este singura asupra cascadei, mai sunt si alte altele, pe care le puteti descoperi daca explorati strazile localitatii.


Satul este foarte micut si linistit, dar vizitat de catre turistii atrasi de cascada care se varsa direct in lac. Pe langa privelistea de pe pod, cascada poate fi admirata si din barca, iar daca aveti norocul sa nu fie oameni pe pod, privelistea ar fi si mai spectaculoasa.


In Nesso se poate ajunge cu autobuzul C30 din Bellagio. Se poate ajunge si din Como, dar trebuie schimbate multe mijloace de transport public si este mai complicat, mai ales daca nu exista curse regulate. Cu masina (inchiriata) se poate ajunge la fel de usor atat din Como, cat si din Bellagio. De asemenea, exista varianta rezervarii unei plimbari cu barca, cu plecare din diverse locatii apropiate.


Top locuri de vizitat la Lacul Como, Italia - NESSO


INFORMATII DE STIUT DESPRE VIZITAREA LACULUI COMO:


  • Am vizitat acest loc in anotimpul rece de fiecare data, mai exact in noiembrie si in ianuarie (atunci am gasit cele mai ieftine bilete de avion catre aceasta locatie). Pot spune ca piesajele si experienta vizitarii satucelor de la Lacul Como nu sunt cu mai putin impresionante in anotimpul rece, peisajele sunt aceleasi, poate mai putin verzi, fara flori colorate urcate pe cladiri sau leandri infloriti pe marginea aleilor de promenada ale lacului. De asemnea, pot fi multe magazine si terase inchise, iar in multe cazuri vor fi lucrari de refacere a fatadelor cladirilor, a drumurilor sau simple reamenajari ale magazinelor. Un alt dezavantaj pentru a vizita aceasta locatie in sezonul rece este faptul ca ziua este mai scurta, aveti la dispozitie mai putin timp pentru explorare si exista riscul sa ploua foarte mult, fiind o zona cu multa umezeala. Partea pozitiva este ca vor fi mai putini turisti si in teorie, desi par destul de multe dezavantaje pentru a vizita aceasta locatie iarna, in realitate nu cantaresc atat de mult, iar bucuria explorarii unui loc atat de frumos va fi aceeasi indiferent de anotimp.

  • Timpul de asteptare pentru barci si feribturi este destul de lung, desi sunt curse destul de frecvente. Chiar si iarna, cozile pot fi foarte mari in Como, sau chiar Varenna.

  • Nu ratati o plimbare cu barca, privelistea aspra satucelor de pe malul lacului este superba. Gasiti aici cateva optiuni;

  • Biletele pentru barci/feriboturi se pot cumpara online, in acest fel salvati putin timp de stat la cozi. Detalii aici.

  • O zi nu este suficienta pentru a va bucura de frumusetea Lacului Como, nici macar cu masina inchiriata. Lacul este foarte intins, in forma de Y intors si numai sa ii dati ocol fara opriri dureaza aproape 4 ore;

  • Orrido di Bellano este considerat cel mai frumos canion de la Lacul Como (eu nu am apucat sa il vizitez). Este localizat in Bellano;

  • Cea mai frumoasa vila, in care s-au filmat si cadre dintr-un film James Bond este Vila Balbianello, care poate vi vizitata din martie pana la sfarsit de octombrie. Link catre detalii despre o excursie la aceasta vila.


CONCLUZII DESPRE LACUL COMO


Italia esta tara mea preferata in materie de locuri superbe, iar Lacul Como este, cu siguranta, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in aceasta tara. Am reusit sa ajung de doua ori in aceasta zona a Italiei, si sper sa reusesc sa mai ajung macar odata pentru ca mi-au ramas foarte multe satuce (sunt convinsa ca absolut superbe) nevizitate.


Daca va intrebati cum ati putea organiza vizitarea locatiilor prezentate mai sus, va las varianta pe care as aplica-o eu, pentru care aveti nevoie de trei zile: plecare din Milano cu trenul catre Varenna - feribot catre Bellagio - plimbare cu barca catre Nesso, cu intoarcere la Bellagio - feribot din Bellagio catre Como - funicular catre Brunate - intoarcere la Milano. Evident, pentru fiecare locatie in parte va puteti aloca timpul in functie de ceea ce doriti sa vizitati. Daca vreti doar sa va plimbati pe stradute, fara vizite la muzee sau vile, atunci chiar si doua zile de vara, cand este lumina mai mult timp, pot fi suficiente.


Citeste si despre experienta din Milano, sau din Verona, pe care le puteti vizita daca aveti mai mult timp la dispozitie. De asemenea, poti citi si despre alte locatii interesante din Europa: Locatii de vizitat in Anglia, Malaga, sau Paris.


Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!






bottom of page