top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Anglia - top 36 cele mai frumoase locuri de vizitat

Actualizată în: 7 apr.


Anglia este una dintre acele locuri cu o istorie indelungata si care in zilele noastre se afla in topul celor mai vizitate tari. Cu toate acestea, majoritatea turistilor aleg sa viziteze Londra si sa se oprească la atat. Cu siguranta, este unul dintre cele mai frumoase orase vizitate de mine pana in prezent si isi merita toata faima. Dar daca va spun ca Anglia înseamnă mai mult decat Londra, m-ati crede?


In acest articol va propun o lista de destinatii pe care am avut ocazia sa le vizitez, care mi-au placut si pe care cu siguranta, merita sa le mentionez, poate va inspir si le adaugati in itinerar. Multe dintre ele sunt in zona nordica a Angliei, asa ca le puteti lua in considerare daca doriti sa le combinati cu locatii din Scotia.


Las mai jos topul meu, in ordine complet aleatorie, cu mentiunea ca experienta persoanala si vremea de care am avut parte in timpul vizitarii acestor locuri pot avea (sau nu) un cuvant de spus in crearea acestei liste. In acest top nu o sa includ Londra, i-am dedicat un articol separat, asa ca las link catre ghidul cu cele mai frumoase locuri de vizitat din capitala Angliei.



TOP CELE MAI FRUMOASE LOCURI DE VIZITAT IN ANGLIA:



1. Durdle Door


Durdle Door este una dintre cele mai iconice plaje ale Angliei. Este situata in sudul tarii, in comitatul Dorset, iar ceea ce o face speciala este arcada formata in mod natural in stanca. Peisajul este absolut superb, iar plaja este formata din pietricele, nu din nisip. Pentru a ajunge la ea, trebuie parcursa pe jos o mica distanta, de aproximativ 10-15 minute de la locul de parcare. De altfel, daca sunteti iubitori de drumetii, va puteti incumeta sa parcurgeti treseul de coasta, care ofera privelisti spectaculoase asupra intregii zone.


In zilele cu vreme buna, plaja poate deveni extrem de aglomerata, dar chiar si asa, nu ii stirbeste absolut deloc din frumusete. Am scris un articol separat despre acest loc, asa ca poti citi aici mai multe informatii despre Durdle Door.

Durdle Door, una dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Anglia

2. Castelul Tintagel


Este situat in zona de nord a Cornwallului, iar partile cele mai interesante sunt podul suspendat (care face legatura intre peninsula pe care se afla ruinele castelului si localitatea Tintagel) si usa care da impresia ca face legatura cu o alta lume. Este locul ideal pentru admirat peisaje si plimbat pe coasta. In zona plajei, care este publica si accesul este gratuit, se poate vizita Pestera lui Merlin, daca este reflux. Am scris un articol separat despre acest loc asa poti citi aici mai multe informații despre Castelul Tintagel.


Castelul Tintagel, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Anglia

3. Bedruthan Steps reprezinta o zona de pe coasta Cornwall, cu plaje absolut superbe si peisaje care te lasa fara cuvinte. Daca ar fi sa existe un loc preferat din Regatul Unit, pentru mine acesta este.


Numele locatiei este dat de relieful coastei, nu de cele 150 trepte care faciliteaza accesul catre plaja. De altfel, din cauza caderilor de pietre, accesul pe plaja a fost interzis in anumite zone. Pe mine personal acest aspect nu m-a deranjat, peisajul de sus a fost cu adevărat spectaculos.


Fiind o zona frumoasa, cu vibe de vacanta, daca vremea permite, recomand sa rezervati macar o noapte de cazare in zona. Mai jos, las cateva dintre locatiile care mi-au atras atentia:



Bedruthan Steps - unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

4. Regiunea Cotsworlds este una dintre cele mai bine pastrate zone rurale din Europa. Aici va puteti bucura de autenticitatea englezeasca, pe care o vedem de cele mai multe ori in filme. Sunt cateva sate care merita vizitate in aceasta zona, iar cele care mi-au placut cel mai mult sunt Castle Combe si Bibury. Ambele sunt sate destul de micute, dar linistea de acolo te transpune parca intr-o alta lume, fara sa exagerez absolut deloc cand spun acest lucru. Desi zona este plina de turisti, din fericire acest lucru nu face ca aceste locatii sa para comerciale.


In Bibury, cea mai cunoscuta si fotografiata strada este Arlington Row, unde puteti admira cele mai vechi case, care au aproape 600 ani si sunt inca locuite. In completarea peisajului, prin fata randului de case trece un parau, iar zona este foarte verde. Puteti citi mai multe detalii despre Bibury.


Castle Combe este un sat la fel de bine pastrat, dar casele de aici sunt ceva mai noi, in comparatie cu Bibury. Localnicii inca au magazinase in care vand produse preparate in casa si este locul ideal pentru a incerca traditionalele "scones".


Las cateva linkuri catre tururi de o zi catre satele din Cotswolds, cu plecare din Londra si cu plecare din Oxford.


Cotswolds, unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

5. Lake District este unul dintre cele mai cunoscute parcuri nationale ale Angliei. Este situat in partea nord-vestica a tarii si contrar parerilor generale, in aceasta zona exista un singur lac recunoscut in mod oficial, care indeplineste toate caracteristicile unui lac natural. In mod neoficial, in acest parc exista 17 lacuri. Oricate ar fi, fie unul, fie 17, zona este la fel de frumoasa si de salbatica si este locul ideal pentru plimbari in natura si drumetii. Ca si locatii care merita luate in considerare sunt: Windermere (cel mai comercial dintre toate locatiile), Skafell Pike, Keswick, Buttermere, Cascada Aira Force, Lowther Castle, Ambleside, Rannerdale Knots si probabil multe altele, mai ales daca sunteti pasionati de drumetii. Cel mai mult dintre locatiile vizitate aici mi-a placut Rannerdale Knotts, pe care am vazut-o in perioada de inflorire a clopoteilor albastri (blue bells).


Las cateva linkuri cu excursii pe care le puteti avea in zona:


- tur de o zi, in care se viziteaza 10 lacuri, cu plecare de la Lake District, detalii aici;

- tur la Lake District, cu plecare din Manchester, detalii aici;

- tur la Lake District, cu plecare din Liverpool, detalii aici;

- tur la Lake District, cu plecare din Londra, detalii aici;


De asemenea, las si o locatie de cazare ceva mai speciala, pe care am avut-o de ceva timp pe lista mea, mi-a placut tare mult, dar nu mi-am permis-o: Gilpin Hotel & Lake House.


Lake District -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

6. Peak District este unul dintre cele mai vizitate parcuri nationale ale Angliei. Este situat in zona centrala a tarii, astfel ca se poate ajunge aproximativ la fel de usor din orice zona. Ca si activitati, majoritatea implica natura. Aici va puteti bucura de plimbari si drumetii sau va puteti relaxa admirand peisajul. Cele mai cunoscute locatii din acest parc sunt Winnats Pass si Lud's Church.


Daca ajungeti la Winnats Pass, nu ratati Speedwell Cavern. Este vorba de un culoar sapat in munte, care acum 200 ani servea ca si coridor al unei mine. Vizita se face intr-o barca, deoarece culoarul este inundat. La fel de inundat era si pe vremea cand mina era functionabila, muncitorii fiind nevoiti sa stea 12-16 ore in apa, zilnic. Experienta vizitarii acestui loc este destul de interesanta, mai ales daca nu ati mai vizitat vreodată ceva asemanator.


 Winnats Pass - unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

7. York este unul dintre cele mai frumoase orase din Marea Britanie si totodata, unul dintre putinele locuri din lume care inca se afla in interiorul unui zid de protectie ramas intact inca din perioada medievala. Cea mai cunoscuta strada este The Shambles, una dintre cel mai bine conservate strazi din lume. Pe langa faptul ca aceasta strada este absolut superba, aici puteti admira casute vechi care au chiar si 500 ani vechime, precum si strada, pavata cu piatra cubica, care inca pastreaza forma care permitea carutelor trase de cai sa se deplaseze cu ușurință. Pentru a vizita acest oras este suficient sa aveti la dispozitie o singura zi, sau chiar doua daca doriti sa explorati mai mult. Las un link catre articolul complet despre orasul York.


York - unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

8. Leeds este unul dintre orasele care s-au dezvoltat foarte mult odata cu revolutia industriala, in zilele noastre fiind al treilea oras ca marime din Anglia. Aici puteti sa va bucurati de arhitectura, de cele doua arcade (County Arcade si Thornton's Arcade), de o plimbare pe Leeds si Liverpool Canal, de Kirkgate Market sau de vizite la muzee (Leeds City Museum, Abbey House Museum, Thackray Museum and Medicine, Royal Armouries Museum). De asemenea, puteti vizita stadionul Leeds United, puteti admira fluturi si alte insecte si animale la Tropical World, sau puteti sa va bucurati de activitati precum karting, shopping sau escape room.


Este deseori trecut cu vederea de catre turisti, toata popularitatea zonei fiind furata de Manchester, un oras ceva mai popular datorita marilor echipe de fotbal care ii poarta numele. De altfel, am ales sa scot Manchester din acest top, deoarece este un oras care nu mi-a transmis absolut nimic, recomand sa il treceti pe lista doar daca sunteti pasionati de fotbal si vreti sa vedeti stadioanele.


Leeds - unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

9. Whitby este unul dintre locurile care au reprezentat o sursa de inspiratie pentru Bram Stocker in a scrie romanul "Dracula". Este considerat locul ideal pentru a va bucura de un tur ghidat in cautarea fantomelor (asa-zisul "Ghost tour"), sau pentru a petrece Halloween-ul, o sarbatoare foarte populara in acest loc. Cele mai interesante activitati si locuri de vazut in Whitby sunt Ruinele Manastirii, privelistea de pe cele aproape 200 trepte care duc catre ea si plimbarea cu barca in cautarea balenelor. Recomand sa ajungeti in acest loc cat mai devreme dimineata, deoarece este foarte popular si devine extrem, dar extrem - extrem de aglomerat, mai ales daca este vreme frumoasa. De altfel, daca veniti aici cu masina, gasiti parcare gratuita in weekend pe stradutele cu locuinte. Trebuie doar sa mergeti catre dreapta in sensul giratoriu din dreptul garii si sa inaintati pana dati de zona rezidentiala.


Whitby -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

10. Saltburn este unul dintre cele mai frumoase satuce de pe coasta nord-estica si unul dintre cele mai subestimate din punct de vedere turistic. In zilele de vara cu vreme buna, acest loc devine aproape neincapator pentru multimea de oameni venita sa se bucure de traditionalul fish and chips si de plimbari cu aer de vacanta. Fie ca alegeti o plimbare pe faleza, pe plaja sau pe ponton, fie ca alegeti o plimbare pe coasta, sunt sigura ca acest loc o sa va incante, asa cum m-a incantat si pe mine. Aici nu exista obiective turistice care merita vizitate, doar ceea ce tine de natura, astfel ca recomand sa alegeti sa mergeti aici vara si neapărat intr-o zi insorita.


Saltburn -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

11. Scarborough, la fel ca in cazul Saltburn, este o localitate de pe coasta nord-estica, situata putin mai sudic si de dimensiuni mult mai mari. Vremea buna este esentiala pentru a va bucura de cea mai buna versiune a acestei localitati, careia i se duce tot farmecul si aerul de statiune de vacanta atunci cand ploua. Aici puteti vizita Scarborough Castle (care nu este un castel, doar ruinele unuia), acvariul Sea Life Scarborough, Peashoom Park, Cayton Beach Bay si Fair Collection (muzeu de masini de epoca).


Scarborough -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

12. Staithes este un sat pescaresc, destul de micut, dar cu un farmec aparte. Pentru vizitarea acestui loc aveti nevoie de 1-2 ore. Este superb in orice anotimp, iar in afara de o plimbare pe stradutele superbe sau pe coasta nu sunt alte activitati turistice. Parcarea pentru non-rezidenti este la intrarea in sat si este gratuita intre lunile octombrie- martie.


Staithes -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

13. Robin Hood's Bay este un vechi satuc pescaresc de pe coasta nord-estica, aflat in apropiere de Whitby si Staithes, astfel ca puteti face un itinerar si sa le vizitati pe toate 3 intr-o singura zi. Farmecul acestui loc il reprezinta aleile inguste printre case, care tin loc de strazi. Fiind un sat cu iesire la mare, cand este reflux, exista si o plaja, pe care personal o consider destul de urâțică. Ceea ce consider cu adevarat frumos in acest loc, pe langa aleile inguste dintre case, sunt trandafirii urcatori care dau un aer aparte locului. Recomand, daca este posibil, sa vizitati acest loc in luna iunie, cand toate florile urcatoare sunt inflorite, iar locul are o atmosfera de basm. De altfel, veniti aici cat mai devreme dimineata deoarece locurile de parcare sunt limitate si poate fi o adevarata bataie de cap sa gasiti un loc liber.


Robin Hood's Bay -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

14. Runswick Bay este un alt satuc pescaresc absolut fermecator. Este un fel de Robin Hood's Bay, dar mult mai micut si mai verde. Nici de aici nu lispsesc aleile inguste printre case si florile absolut superbe. Acest loc este ceva mai autentic si foarte putin turistic, asa ca majoritatea oamenilor pe care ii intalniti aici, sunt fie localnici, fie locuiesc in apropiere. Cea mai buna perioada de a vizita acest loc este luna iunie, cand trandafirii si hortensiile sunt in perioada de inflorire.


Runswick Bay -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

15. Ravenscar este locul ideal pentru iubitorii de drumetii si de "wildlife". Acest loc este renumit pentru a vedea foci in habitatul lor natural. Accesul la plaja nu este cel mai facil, astfel ca recomand incaltaminte de drumetie, nu papuci sau sandale. De altfel, nu se poate cobora cu carucior pentru copii. Plaja nu este cu nisip, ci cu bolovani si pietre. Veti observa focile si puii lor veniti sa se odihneasca pe tarm. Este recomandat sa mentineti distanta pentru a nu le speria. Cand este reflux aveti ocazia sa vedeti mult mai multe, decat in timpul fluxului deoarece au mai mult spatiu.



16. Muzeul de Marina Hartlepool este unul dintre cele mai interesante muzee vazute de mine in Anglia. Lucrul care m-a cucerit la acest loc este felul in care muzeul a fost gandit. Mai exact, este vorba despre un port din secolul al XIX-lea, in marime naturala. Aici pot fi admirate magazine care comercializau diverse obiecte, o croitorie ( care mi s-a parut geniala), un bar, un mini-muzeu cu diverse obiecte si multe altele. Pe langa acestea, cireasa de pe tort este vasul de lupta aflat in mijlocul portului. Imi doream de foarte mult timp sa vizitez o astfel de nava, si nu puteam sa gasesc una mai interesanta decat aceasta.


Muzeul de Marina din Hartlepool -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

17. Holy Island ( Insula Sfanta) este locul pe care trebuie sa il vizitati, daca doriti sa vedeti mai in detaliu frumusetea unui fenomen natural, si anume mareea. Evident, mareea se manifesta in toata Marea Britanie si este vizibila pe orice plaja, dar aici este diferit deoarece in timpul fluxului inghite un drum de cateva mile, facandu-l sa dispara complet sub apa pentru cateva ore. De altfel, aceasta insula, cunoscuta si sub numele de Lindisfarne, este o insula doar in timpul fluxului. Recomand sa va informati foarte bine cu privire la orele in care nivelul apei creste si sa respectati in detaliu toate regulile de circulatie pentru a nu risca sa ramaneti blocati. Mai multe detalii am scris intr-un articol separat despre Insula Sfanta.


Holy Island -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

18. Farne Islands reprezinta de departe cel mai salbatic loc din Europa vizitat de mine pana in prezent. Aici se pot admira foci, pufini( papagali de apa), randunici arctice, cormorani, black gannets si pescarusi. Pentru a ajunge la aceste insule este necesara rezervarea unei croaziere cu barca din localitatea Seahouses. Din cauza gripei aviare care a lovit coloniile de pasari, accesul publicului pe insule a fost interzis in anul 2022 si 2023. Daca situatia pandemiei aviare se va imbunatati este posibil ca vizitele sa revina la normal. Chiar si fara acces pe insule, din barca se pot observa si fotografia cu usurinta pasarile. Intr-un articol separat am scris mai multe detalii despre vizita la Insulele Farne.


Insula Farne  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

19. Tyntesfield Castle este un conac contruit in epoca victoriana. Numele provine de la familia Tynte, cea care detinea terenul pe care s-a constuit conacul inca din 1500. Locatia a devenit celebra datorita numeroaselor cadre din filme si seriale realizate aici. Printre cele mai cunoscute seriale se numara Sherlock, Doctor Who, Doctor Thorne, Antiques Roadshow, The Famous Five, iar filme Dracula si Angel.

Locatia este administrata de catre National Trust, care face o treaba buna, dar as zice eu ca putin prea buna :)) Adica, majoritatea mobilierului era acoperit cu bucati de panza alba, nu aveai acces in multe dintre incaperi, decat admirat de la usa, iar pentru public era deschis doar parterul. Dupa parerea mea, locatia e absolut superba, dar putin cam scumpa avand in vedere ca nu vizitezi mare lucru din interior, iar acoperirea mobilierului poate crea putina frustrare.


Tyntesfield Castle -  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

20. Howard Castle este locul ideal pentru a fi vizitat in perioada Craciunului. In perioada sarbatorilor de iarna se impodobesc brazi in fiecare incapere, iar locul pare desprins din carti de povesti. In incaperile in care exista semineu, se aprinde focul, iar atmosfera cu miros de lemne arse te face sa nu te indragostesti pe loc de acest castel. Pretul biletului poate parea maricel, dar credeti-ma cand spun, merita toti banii. Aceasta locatie se afla in apropiere de York si poate fi o optiune de adaugat in itinerar daca ajungeti in zona. Am scris un articol separat despre Howard Castle.



21. Bamburgh Castle este un castel situat pe coasta nord-estica a Angliei, chiar langa plaja. Ca si distanta, este destul de aproape de Holy Island si Insulele Farne. Chiar in locul in care se afla castelul din zilele noastre, in trecut a fost un fort celtic. Cateva sute de ani mai tarziu, acesta a fost distrus de catre vikingi, si nu multa vreme dupa, normanzii au inceput sa construiasca o parte din cladirea actuala. Forma finala si restaurarea s-au realizat in epoca victoriana.


Bamburgh Castle - unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

22. Raby Castle este un castel care nu iese in evidenta prin lux si opulenta, asa cum suntem obisnuiti in cazul multor locatii de genul acesteia. Desi cladirea este imensa si pentru vremea la care a fost construita depasea cu mult media locuintelor, atat din punct de vedere al structurii, cat si al mobilierului si dotarilor, personal, am simtit aceasta locatie ca pe una modesta. De asemenea, locatia dispune si de o gradina cu plante, un parau ii traversează curtea, iar punctul de rezistenta este reprezentat de caprioarele care se plimba nestingherit prin curtea castelului.



23. Alnwick Castle este un castel ceva mai impunator, in comparatie cu Raby. Aici s-au filmat cateva cadre dintr-un film Harry Potter, acest lucru aducandu-i faima in randul turistilor. Se poate vizita interiorul, unde fotografiatul si filmatul sunt interzise, cat si curtea si gradina. Pentru gradina sa plateste un bilet separat.

Alnwick Castle - unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

24. Riexaulx Abbey este una dintre manastirile distruse de catre Henry al VIII-lea, atunci cand a rupt legaturile cu biserica catolica de la Roma si a decis dizolvarea tuturor manastirilor din Anglia. Aceasta este una dintre cele mai putin distruse datorita faptului ca preotii si calugarii nu au opus rezistenta si i-au dat regelui tot ce a cerut. Chiar si ruine, aceasta cladire este una impunatoare, iar zona in care este situata este destul de rurala. Astfel va puteti bucura si de peisaje pitoresti, pe langa doza de istorie.


Rievaulx Abbey - unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

25. Fountains Abbey, este un complex de asezaminte bisericesti, ceva mai intins decat cel de la Rievaulx, dar care a avut aceeasi soarta. Aici se pot vizita ruinele manastirii, gradinile ( care formeaza un parc), Fountains Hall, care este o cladire impunatoare, construita la putin timp dupa distrugerea manastirii, morile construite de cistercieni in secolul al XII-lea si Swanley Grange (un fel de ferma).


Fountains Abbey - unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

26. Newcastle este un oras situat in nordul Angliei, cunoscut in mare parte pentru viata de noapte. Pe langa multitudinea de cluburi si restaurante, in acest oras se pot vizita: Victoria Tunnel (un tunel din secolul al XIX-lea care a fost folosit pe post de buncar in al doilea razboi mondial), Newcastle Castle, Newcastle Cathedral, Quayside (cel mai turistic loc din oras, situat pe malul raului Tyne), Grey Street si Jesmond Dene.


Newcastle,  unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

27. Ilfracombe este o statiune din sud-vestul Angliei, situata pe coasta Atlanticului. Cu siguranta, punctul de rezistenta al acestei locatii este reprezentat de plajele ascunse printre stanci si de aerul de statiune de vacanta. Este locul ideal pentru a va bucura de o plimbare si de a incerca fructe de mare proaspete. Desi exista si unele zone mai putin turistice si prin care nu iti doresti sa fii nici macar in trecere, merita sa fie pus pe lista datorita pozitiei strategice si legaturii pe care o are cu alte zone ale Angliei, implicit Cornwall. Preturile la cazari in aceasta locatie sunt considerabil mai mici, comparand cu aceleasi oferte din Cornwall. Din acest punct de vedere, merita sa luati in considerare aceasta locatie, daca sunteti in cautarea unor unitati de cazare putin mai reduse la pret.


Ilfracombe, unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

28. Stonehenge este un loc foarte turistic, popular si aglomerat. In ciuda acestor aspecte, merita sa fie pus pe lista de vizitat, mai ales daca sunteti pasionati de istorie si evolutie umana. Este considerat unul dintre cele mai vechi constructii realizate de om, iar misterele acestuia nu au fost complet deslusite. Se poate ajunge aici ca si excursie de o zi din Londra. Daca nu dispuneti de o masina si nici nu vreti sa va complicati cu transportul public, puteti opta pentru o excursie organizata cu plecare din Londra. Gasiti aici mai multe detalii despre Stonehenge.


29. Knaresborough este un satuc din nordul Angliei, devenit cunoscut in randul turistilor datorita viaductului care il traverseaza. Pentru a vizita acest loc nu aveti nevoie de prea mult timp, doar o ora-doua. Partea cea mai frumoasa a acestui loc este, cu siguranta zona de promenada de pe malul raului.


Las un link catre o excursie de 5 zile, care include mai multe zone din Anglia, inclusiv Knaresborough, cu plecare din Londra, detalii aici.


Knaresborough - unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

30. Durham, situat in nordul Angliei, este un oras devenit cunoscut datorita manastirii care a fost una dintre locatiile in care s-a filmat Harry Potter. Zona care merita vizitata nu este foarte mare, astfel ca intr-o ora - doua il vizitati pe tot. In afara de catedrala, nu recomand sa platiti intrare pentru a vizita orice altceva in acest loc. Va spun sincer ca nu merita sa pierdeti timpul cu vizitarea Castelului Durham, desi pretul biletului de intrare este mic, nu merita. Acest loc este impartit intre zona deschisa turistilor si zona de camine studentesti. In schimb, recomand o plimbare pe strazile cu casute vechi, pana la catedrala si inapoi pe malul raului care traverseaza orasul.


Daca v-ar placea sa petreceti mai multe zile in zona, las cateva variante de cazare:


- Delta Hotels by Marriott Durham Royal County - unitate de cazare cotata la 4 stele, cu camere duble sau twin, sala de fitness si parcare privata;

- The City Hotel - untate de cazare cotata la 3 stele, care dispune de camere duble, twin sau apartamente.


Durham, unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

31. Flamborough Head este unul dintre cele mai spectaculose coaste cu stanca calcaroasa din Anglia. Atat plaja, cat si privelistea de pe coasta sunt la fel de frumoase. Punctele de rezistenta sunt arcadele formate in mod natural in stanca si contrastul dintre albul peretilor stancosi si apa marii. In apropiere de aceasta zona se afla si Bembton Cliffs, un loc foarte salbatic, unde se pot vedea puffins si white gannets.

Flamborough, unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

32. Haworth este locul in care s-au nascut si au crescut celebrele scriitoare britanice, surorile Bronte. Zonele din jurul acestei localitati au servit ca inspiratie pentru bine-cunoscutele romane (si nu numai) "La rascruce de vanturi" si "Jane Eyre". Satul este destul de micut, dar este foarte pitoresc si merita vazut. De asemenea, daca ajungeti aici in luna iunie, nu ratati o plimbare prin parc. In aceasta perioada infloresc rhododendronii si ofera un adevarat spectacol.


Puteti opta pentru o excursie de o zi din York, catre Haworth si Yorkshire Dales, detalii aici;


Haworth, unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia


LOCATII DE SEZON:


33. Harrogate si mai exact parcul The Strey, este unul dintre locurile care merita vizitate in luna aprilie, atunci cand ciresii japonezi sunt infloriti. The Stray ofera un adevarat spectacol vizual, cu ciresi infloriti pe marginile fiecarei alei. Recomand sa ajungeti aici cat mai devreme dimineata, mai ales daca doriti sa faceti fotografii. In timpul zilei devine extrem de plin de oameni dornici sa se bucure de acest loc.


Harrogate, unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

34. Hitchin Lavender, asa cum deducem si din nume, este un camp de lavanda din localitatea Hitchin. Perioada de inflorire este undeva la sfarsitul lunii iulie - inceput de august. Se plateste un bilet de intrare, in pretul caruia este inclus si un buchet de lavanda. Pentru mine a fost primul loc vizitat de genul acesta, iar mirosul lavandei m-a luat prin surprindere.


Hitchin Lavender, unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

35. Roseberry Topping este un loc care poate fi vizitat tot timpul anului, dar daca doriti sa va bucurati de poienite pline de asa-numitele Blue Bells, atunci trebuie sa ajungeti aici prin luna mai. Locul arata ca si cum a fost decupat din cartile de povesti.


Roseberry Topping, unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia

36. Temple Newsham este unul dintre locurile mele preferate atunci cand vorbim de flori si de spectacolul oferit de acestea. Acest loc este un parc imens, plin de azalee si rhododendroni, care infloresc in aceeasi perioada. Credeti-ma cand va spun, ca nu ati mai vazut asa ceva (si daca ati mai vazut, trebuie sa imi spuneti unde :)). Locatia este in apropiere de Leeds, iar cea mai buna perioada de vizitat este la inceput de iunie.


Temple Newsham, unul dintre cele mai frumoase locuri din Anglia


CONCLUZII


Anglia este o tara diversa, careia merita sa ii oferiti o sansa din punct de vedere turistic. Evident, sunt multe alte locuri superbe care merita vizitate, dar pentru ca nu am ajuns sa le vad, am preferat sa nu le trec pe aceasta lista. Daca ati fost deja in Anglia si aveti locuri pe care le recomandati si nu sunt in aceasta lista, le puteti lasa in comentarii.



Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!






bottom of page