top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Londra, top locuri de vizitat

Actualizată în: 7 apr.

Londra reprezinta unul dintre orasele care nu are nevoie de prea multa prezentare. Cu siguranta, majoritatea dintre noi il recunoastem imediat in fotografii in care apar cladiri iconice, precum Big Ban, sau celebrele cabine telefonice si autobuzele rosii cu doua etaje.


Este in mod oficial mai mare decat New York, atat ca suprafata, cat si ca numar de locuitori, are peste 170 de muzee, peste 30 de teatre, mai multe restaurante cu specific indian decat Mumbai si ca o gluma (sau nu), este ilegal sa mori in cladirea parlamentului.


Eu am avut ocazia sa vizitez acest oras de doua ori, atat inainte de pandemie, cat si de curand si daca as mai avea ocazia, as vrea sa il mai vizitez inca odata, deoarece mai am multe de vazut din acest loc.


Desi Marea Britanie a parasit UE, inca se poate intra in calitate de turist, pentru o perioada de maxim 6 luni, fara sa fie nevoie de viza. De curand, englezii au inceput sa dezbata o noua lege cu privire la cetatenii UE care vin Regatul Unit, astfel ca este posibil sa se ceara documente suplimentare, dar cel mai bine verificati site-ul lor oficial, gov.uk, care are informatii la zi, intotdeauna.




TRANSPORT CATRE LONDRA SI IN LONDRA:



Catre Londra sunt operate curse frecvente, atat de catre Ryanair si Wizzair, cat si de catre Tarom, atat pe aeroportul din Luton, cat si pe aeroportul din Heatrow. De obicei, preturile pentru biletele de avion catre aceasta destinatie sunt destul de accesibile.


Ca si transport in oras, am folosit metroul de fiecare data, este destul de complex si sunt statii in apropiere de majoritatea obiectivelor turistice.


Ca si recomandare, daca alegeti sa folositi Google Maps ca si navigator, cautati inainte, pe harta, numele celei mai apropiate statii de metrou fata de locatia la care doriti sa ajungeti si orientati-va sa luati tren in functie de aceasta. Daca trebuie sa schimbati anumite linii de metrou, navigatorul nu o sa va spuna. O sa va recomande autobuz sau sa mergeti pe jos, in loc de schimabarea liniei. In acest fel economisiti si timp, si bani. De asemenea, la metrou se poate plati cu Apple Pay, card contactless sau Oyster Cards si se taxeaza in functie de distanta parcursa.



UNDE SA TE CAZEZI IN LONDRA:


Cu privire la cazare, nu am avut cele mai fericite experiente. In general, cazarile sunt foarte scumpe, raportat la ceea ce ofera, in toata Marea Britanie, nu doar Londra. Pentru a merge la sigur, cel mai bine alegeti-le doar pe cele cu note peste 8.


Dintre opiunile de pe Booking, cele mai ok mi s-au parut:


- Half Moon - unitate de cazare care dispune atat de camere duble sau twin, cat si de suite. Are acces la terasa, se face curatenie zilnic, iar internetul este inclus in pretul rezervarii;


- The Grafton Arms Pub & Rooms - unitate de cazare situata in apropiere de Muzeul Britanic. Dispune de camere duble sau twin, terasa si internet inclus in pretul rezervarii. Serviciile de spalatorie (pentru obiectele personale) si parcarea se platesc separat.


- Crashpads Shoreditch the Club Row Collection - unitate de cazare de tip apartament, cu una sau doua dormitoare. Toate apartamentele disponibile au bucatarie proprie.


- room2 Chiswick Hometel - unitate de cazare care dispune atat de camere duble, cat si de garsoniere. Este modern mobilata si decorata, cu receptie deschisa non-stop, sala de fitnes si gradina.


- The Fox & Goose Hotel - unitate de cazare care dispune de camere duble si twin, modern mobilate si decorate. Receptia este deschisa non-stop, iar parcarea este gratuita.


Toate cele pe care vi le-am expus sunt in locatii bune, aproape de unele obiective turistice.



OBIECTIVE TURISTICE DE VIZITAT IN LONDRA:


Roata Londrei /London Eye este una dintre cele mai populare atractii turistice din Londra si unul dintre locurile de unde puteti admira orasul de la inaltime. Exista 4 tipuri de bilete dintre care puteti alege: simple, in cabina privata, in cabina cu open bar sau cu sampanie inclusa. Noi am optat pentru biletele simple, impartind cabina cu alte 23 de persoane. Din fericire, este spatiu suficient pentru ca toata lumea sa se bucure de priveliste.


Biletele pot fi cumparate de aici.

Londra - top obiective turistice - priveliste din London Eye
Londra - priveliste din London Eye

Sky Garden este un alt loc de unde se poate admira orasul de la inaltime, iar intrarea este gratuita. Am ales sa mergem acolo seara, sperand ca privelistea va fi mai spectaculoasa, dar am fost putin dezamagita, deaoarece nu se putea distinge absolut nimic din ce se afla dupa peretii de sticla. Din cauza intunericului de afara, tot interiorul se oglindeste in geamuri. Asadar, recomand sa ajungeti acolo ziua, sunt convinsa ca este mult mai bine.


Tot aici gasiti un bar si un restaurant. Pentru accesul la restaurant este necesara rezervare.

Interiorul cladirii Sky Garden din Londra

Madame Thussauds este un muzeul figurinelor de ceara. Aceste figurine reprezinta copia perfecta, imitand pana la cel mai mic detaliu, forma fetei, a corpului si inaltimea diferitelor vedete si persoane celebre. Trebuie sa recunosc faptul ca nu aveam asteptari prea mari de la acest loc, dar intr-un final am ramas impresionata de ceea ce ofera. Este un loc pe care il recomand, mai ales daca aveti copii, se vor distra, garantat! Bilete aici.


Acvariul ( Sea Life London), unde puteti admira diverse specii de pesti, rechini si pinguini. Nu pot spune ca m-a impresionat acest loc, in multe dintre acvarii sunt aceleasi specii de pesti si totul pare foarte invechit. A fost deschis in 1997 si nu cred ca s-a mai investit in ceva de atunci. Tin sa mentionez ca este o parere pur subiectiva, bazata pe experienta mea.

Acvariul din Londra, unul dintre locurile de vizitat

Muzeul de Istorie Naturala, unde se gasesc peste 80 de milioane de articole (nu sunt expuse toate in acelas timp) si a carui cladire este absolut superba, atat in interior, cat si in exterior. Aici puteti admira diverse specii de animale, pasari, insecte, bucati de elemente cosmice si chiar fosile de dinozauri. Accesul in muzeu este gratuit.


De asemenea, daca ajungeti in perioada iernii, aveti optiunea sa mergeti si la patinuarul din apropiere.


Muzeul de istorie naturala din Londra

Muzeul Britanic (British Museum) este al doilea cel mai vizitat muzeu din lume (pe primul loc fiind Louvre din Paris) si merita sa ii dedicati o zi intreaga. Aici gasiti exponate care dateaza de la inceputurile omenirii, atat din Marea Britanie, precum si alte parti ale lumii.

Inainte de a vizita acest loc nu imi cautasem nicio informatie despre el, ulterior ramanand surprinsa sa vad extrem de multe exponate din Egipt. Ulterior am aflat ca acest muzeu a fost principalul sponsor al sapaturilor arheilogice din Egipt, drept urmare foarte multe dintre comorile gasite acolo, le-au fost donate.


Intrarea este gratuita si la acest muzeu.

Muzeul britanic din Londra - obiectiv turistic care se poate vizita gratuit

Wallace Collection este un loc in care puteti admira picturi, mobilier de lux si diferite obiecte de decor, toate datand din secolul al XVIII-lea. Obiectele sunt frumos aranjate in cateva incaperi si ai impresia ca vizitezi un palat. Chiar daca nu este foarte mare, este un loc superb, iar intrarea este, si aici, gratuita.

Wallace Collection - obiectiv turistic in Londra care se poate vizita gratuit

Chinatown, sau asa-numitul cartier chinezesc al Londrei, este o zona destul de vasta, unde veti gasi tot felul de restaurante, magazine cu diverse produse chinezesti, baruri, cluburi, chiar si un coafor/frizerie, toate oferind o mica particica din ceea ce inseamna Asia.


Hyde Park, parcul plin de veverite, care nu sunt speriate de oameni si pe care le poti hrani. Daca alegeti sa faceti aceasta activitate, trebuie sa va asigurati de faptul ca nucile/ semintele nu au sare sau alte ingrediente care pot fi nocive pentru ele. Cel mai sigur, achizitionati-le de la un pet shop. Tot aici puteti hrani si pasarele, a fost o surpriza placuta sa vad ca vin sa manance chiar din mana mea. Vezi video.

Hyde Park - Londra

In apropierea parcului, este Buckingham Palace, pe care l-am admirat din exterior. Daca ajungeti la timpul potrivit, puteti vedea schimbarea garzii, iar calendarul cu orele la care se intampla il gasiti aici.


Daca ajungeti in Londra, nu trebuie sa ratati sa faceti o plimbare pe cele mai importante strazi: Oxford Street, Regent Street, Old Bond Street, Trafalgar Square.


Londra - cele mai frumoase strazi de vizitat

Teatrul Harry Potter ( Harry Potter and the Cursed Child);


Daca sunteti pasionati de Harry Potter, atunci merita sa puneti pe lista de obiective turistice si o piesa de teatru cu Harry Potter. De asemenea, puteti opta pentru un walking tour catre cele mai faimoase locatii din Harry Potter (detalii aici), sau puteti vizita Studioul Harry Potter, cu transfer inclus (detalii aici).


Harry Potter Show - obiectiv turistic de vizitat in Londra

Acestea sunt locurile pe care eu le-am vizitat in Londra.


ALTE LOCURI DE VIZITAT IN LONDRA:


Asa cum spuneam la inceputul articolului, Londra este unul dintre cele mai mari orase europene si exista o multime de lucruri de facut si locuri de vizitat. Las mai jos o scurta lista, la care puteti adauga chiar si excursii de o zi. Am scris intr-un articol separat despre Stonehenge si cum ajungi acolo din Londra.


- Muzeul Victoriei si al lui Albert;

- Galeria Nationala;

- Tower of London;

- Catedrala St. Paul;

- Westmister Abbey;

- Tower Bridge;

- The Shard;

- Borough Market;

- Cartierul Soho;

- Little Venice;

- Parliament Hill;

- Croaziera pe Tamisa, bilete aici;

- Stadionul Emirates, bilete aici;

- Studiourile Harry Potter, bilete aici;

- Excursie de o zi la Windsor si Bath, bilete aici;


CONCLUZII DESPRE LONDRA


Pentru mine, Londra este unul dintre acele orase pe care le-as vizita de o mie de ori fara sa ma plictisesc si pe in care m-as intoarce de fiecare data cu acelasi entuziasm. Fie ca ajungeti aici in perioada friguroasa, fie ca ajungeti vara, daca reusiti sa treceti peste punctele negative pe care orice oras mare le are, sunt convinsa ca o sa va cucereasca si pe voi. De altfel, este bine sa mentionez ca Londra nu inseamna neaparat UK, fiind un loc foarte diferit de tot ceea ce insemna restul Regatului. Asadar, daca aveti ocazia, nu ratati sa descoperiti si restul tarii.


Citeste si despre alte locatii din Anglia: Doordle Door, Bibury, Bath, Castelul Tintagel sau York.


Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc pentru ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!



bottom of page