top of page
  • Poza scriitoruluiTania Andreea

Limone sul Garda - o zi la Lacul Garda, Italia

LIMONE SUL GARDA, UNUL DINTRE CELE MAI PITORESTI SATUCE ITALIENE


Italia este tara in care ma intorc de fiecare data cu aceeasi bucurie, entiziasm si pregatita sa descoper si sa ma las surprinsa de frumustea locurilor. Cumva, stiu ca orice loc as vizita in aceasta tara, nu o sa dezamăgească. Lacul Garda este inca unul din sutele sau miile de locuri superbe pe care le puteti vizita si care nu o sa dezamăgească, indiferent de anotimpul in care il vizitati.


Noi am avut la dispozitie o singura zi pentru a vizita Lacul Garda si am decis sa ne limitam la a ne bucura de o singura locatie. Cu greu am pus degetul pe harta si am ales Limone sul Garda, cand aveam atat de multe optiuni. Ne faceau cu ochiul si Sirmione, si Riva del Garda. Am decis ca avem cateva motive bine intemeiate pentru a reveni in aceasta zona, unde o sa stam macar o saptamana pentru a ne bucura de locatie, fara graba.


Limone sul Garda este un satuc situat in partea nordica a Lacului Garda, la poalele muntilor, unde frumustea peisajelor nu lasa loc pentru deziluzii. Desi nu este o localitate foarte mare, este o adevarata placere sa te lasi pierdut in labirintul de stradute inguste, cu case colorate, se te bucuri de ratele si lebedele de pe lac si sa admiri peisajele naturale, care fac combinatie foarte buna cu arhitectura cladirilor.


Daca v-am facut curiosi cu privire la aceasta locatie, stati sa vedeti si pozele, o sa va convinga, cu siguranta. Dar pana la fotografii, hai sa vedem detaliile logistice si organizatorice.



CUM AJUNGI LA LIMONE SUL GARDA?


Cele mai apropiat aeroport cu zboruri directe din Romania este cel din Bergamo, catre care se operează zboruri frecvente si de cele mai multe ori, la preturi destul de mici.


Din Bergamo aveti optiunile:


- inchiriere de masina - varianta pe care noi am ales-o, ajungand in aceasta zona in luna februarie, am gasit o oferta foarte buna la Centauro, pe care ii recomand. Am platit €10/zi, plus asigurarea completa pentru 4 zile in valoare de €113, pe care am cerut-o la ghiseu pentru a nu mai plati depozit;


- transport in comun - tren catre Milano, apoi catre Desenzano, apoi autobuzul LN027 pana la Limone sul Garda;


Din Verona (la momentul scrierii acestui articol nu exista zboruri directe din Romania catre aeroportul acestui oras) se poate ajunge cu trenul pana in Revereto, iar apoi autobuzul B301. De asemenea, exista varianta unei excursii organizate catre Lacul Garda, detalii aici.



UNDE TE CAZEZI IN LIMONE SUL GARDA


Unitatile de cazare in aceasta zona a Italiei nu sunt cele mai ieftine, dar cu siguranta, sunt de luat in seama, mai ales daca va doriti sa aveti parte de privelisti spectaculoase de care sa va bucurati atunci cand aruncati privirea pe fereastra. Dintre optiunile de pe Booking, ce le care mi-au atras atenția sunt:

- Hotel Villa Margherita - unitate de cazare cotata la 2 stele, cu camere duble, sau de familie, cu priveliste catre lac. In functie de preferinte, puteti alege camera cu balcon sau fara. Parcarea si internetul sunt incluse in pretul rezervarii;

- Hotel Capo Reamol - unitate de cazare cu camere twin, duble, sau de familie. Pe acoperisul cladirii este un bar si o piscina cu priveliste asupra Lacului Garda. Pensiunea se afla foarte aproape de lac si dispune de o plaja privata. Pretul parcarii este inclus in costul rezervarii.

- Hotel Limone - unitate de cazare cotata la doua stele, cu camere duble, care au priveliste catre munte, oras, sau catre lac. Dispune de piscina si jacuzzi in exterior, parcarea este inclusa in pretul rezervarii si are optiunea de a servi micul dejun.

- Hotel Le Palme - unitate de cazare cotata la patru stele, cu camere duble sau twin. Dispune de o piscina exterioara, parcare si optiunea de a servi mic dejun.


ACTIVITATI SI OBIECTIVE TURISTICE IN LIMONE SUL GARDA:


O plimbare pe stadutele pietruite este activitatea principala de care va puteti bucura in acest satuc. Stim deja ca localitatea nu este foarte mare, astfel ca o plimbare pe stradute nu o sa necesite mai mult de o ora- doua. Pe perioada sezonului mai cald, majoritatea magazinelor sunt deschise, astfel ca puteti combina aceasta plimbare cu shopping, admirat vitrine si/sau savurat clasica gelato. Cele mai importante si, dupa parearea mea, cele mai frumoase locuri sunt:


- Aleea de promenada de pe malul lacului, unde privelistea este spectaculoasa atat catre lac, cat si catre Limone. Aici puteti petrece mai mult timp, asezandu-va pe marginea lacului (langa pontonul pentru barci), pe bancute, sau la una dintre terasele sau restaurantele din zona;

ACTIVITATI SI OBIECTIVE TURISTICE IN LIMONE SUL GARDA

- Piata Garibaldi, este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Limone, si este de altfel, locul meu preferat din aceasta mica localitate. Se afla in capatul aleii despre care v-am vorbit mai sus. Desi nu este o piata foarte mare, combinatia dintre apa lacului, fantana arteziana, terasa plina de oameni relaxati si alinierea de creste inalte din spatele cladirilor ofera un aer special locului.

ACTIVITATI SI OBIECTIVE TURISTICE IN LIMONE SUL GARDA

- Privelistea de la Torrente val di Se este unul dintre locurile gasite absolut intamplator in cautarea unei privelisti panoramice asupra intregii zone. Cautarea mea nu a ajuns la un rezultat, sau mai bine spus, la locul pe care il cautam, dar in drum am descoperit un parau absolut superb, care se varsa in lac si peste care s-a construit o casa.

ACTIVITATI SI OBIECTIVE TURISTICE IN LIMONE SUL GARDA

Limonaia del Castel este un fel de muzeu unde se prezinta informatii legate de felul in care au fost crescuti lamaii si portocalii din zona Lacului Garda. Lamaii au fost adusi in nordul Italiei pentru prima dată din zona Genovei in secolul al XIII-lea de către călugării de la mănăstirea Sf. Francisc din Gargnan. Au fost construite primele sere cu coloane, scări și grinzi unde, din noiembrie până în martie, erau montate geamuri din sticlă pentru a proteja plantele de ger. Aceste coloane pot fi observate si in zilele noastre atat la acest muzeu, cat si prin toata localitatea. Multe dintre aceste sere au fost construite în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, iar de atunci, Limone a fost cunoscut drept „orașul lămâilor. Biletul de intrare costa 2 euro (pret in 2024) si este bine de stiut ca iarna este inchis.


ACTIVITATI SI OBIECTIVE TURISTICE IN LIMONE SUL GARDA

Plajele din Limone sul Garda nu sunt nici ele de ignorat, mai ales daca ajungeti aici cand este cald afara. Nu recomand locatia neaparat pentru inotat, sau stat la plaja in adevaratul sens al cuvantului (desi nu ar fi o idee rea), ci mai degraba ca pe un loc unde te poti aseza sa-ti odihnesti picioarele alaturi de o bautura racoritoare, dupa o zi de lunga de explorat.


Spiaggia Fonte Torrente San Giovanni (Spiaggia Cola) este cea mai cunoscuta plaja. Asa cum probabil era de asteptat, fiind o plaja de lac, nu este cu nisip, ci cu pietre, destul de maricele, pe care se merge foarte greu, atfel ca incaltarile de apa sunt obligatorii, daca vreti sa intrati in apa si sa nu va raniti la picioare. Acest aspect este comun pentru toate plajele din Limone.


Alte plaje care merita luate in calcul: Spiaggia per cani, Spiaggia Limone, Spiaggia via Garbera.


Ciclo Pedonale Limone - este o pista atat pietonala, cat si de biciclete situata chiar pe malul lacului. Momentan masoara doar 2 km, dar planul autoritatilor este sa o extinda pe marginea intregului lac, devenind astfel cea mai lunga pista de biciclete din Europa. Este locul perfect pentru o plimbare, chiar si seara, fiind complet luminata. Pe timpul verii este recomandat sa lasati aceasta plimbare pentru cat mai tarziu dupa-amiaza, deoarece nu exista zone umbrite, toata pista fiind in bataia directa a razelor soarelui.


Chiesa di San Rocco este o bisericuta construita in secolul al XVI-lea, ca semn de recunostinta lui Dumnezeu pentru ca epidemia de ciuma a luat sfarsit. De-a lungul timpului, biserica a suferit cateva modificari minore, dar in mare parte isi pastreaza structura si forma initiala.


Chiesa di San Benedetto este parohia localitatii, construita in locul unei alte biserici din secolul al XI-lea. Cladirea este simpla, fara detalii arhitecturale care sa o scoata in evidenta, cu toate acestea este foarte inalta, cu turn si va fi observata la prima privire asupra orasului.


ACTIVITATI SI OBIECTIVE TURISTICE IN LIMONE SUL GARDA

Cascata di Sopino este o cascada aflata in apropierea satului Limone sul Garda. Pentru a ajunge acolo este necesar sa se parcurga o scurta drumetie care incepe de la Marconi Lakefront. Traseul continua pe Via Nova, apoi pe Via Sopino Alto. Majoritatea traseului este asfaltat, iar privelstile merita tot efortul.


Punta Larici, desi nu este in Limone si nici la o distanta care poate fi parcursa pe jos, m-am gandit, totusi, sa o mentionez deoarece este una dintre locatiile unde va puteti bucura de privelisti spectaculoase asupra Lacului Garda. Punctul de belvedere se afla la 907 metri altitudine, iar drumetia pana acolo dureaza aproximativ o ora si jumatate.


Daca nu dispuneti de masina inchiriata, puteti opta pentru excursii organizate cu oprire in mai multe locuri de la Lacul Garda, detalii aici.



CONCLUZII DESPRE LIMONE SUL GARDA SI LACUL GARDA


Limone este o localitate care poate fi vizitata in mai putin de o zi, daca nu doriti sa va relaxati la plaja sau la terasa, astfel ca daca vreti sa explorati cat mai mult, puteti pune si Riva del Garda (care este cam la fel de mare) in itinerarul aceleiasi zile, mai ales daca este vara si ziua este mai lunga.


Daca veniti cu masina, asa cum am facut si noi, este bine de stiu ca este o parcare mare chiar la intrarea in localitate, iar pe timpul iernii este gratuita. Se numeste Caldogno Parking.


In aceasta vacanta am mai vizitat Lacul Como, Bergamo si Verona.


Citeste si despre alte destinatii din Italia: Milano, Genova si Portofino.



Daca v-a placut acest articol, il puteti distribui.


Pentru a fi la curent cu ultimele postari, va invit sa va abonati la newsletter, este necesara doar adresa de email.


Pentru mai multe destinatii de calatorie si fotografii, ma puteti urmari pe Instagram.


Multumesc ca ati citit!










Fotografiile si textul sunt protejate de legea dreptului de autor.

Acest articol contine linkuri de afiliere!

Autorul acestui articol nu este responsabil pentru alegerile cititorului, indiferent de consecintele negative sau pozitive ale actiunilor intreprinse de acesta dupa citirea oricarei pagini de pe acest website!



Comments


bottom of page